Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Češki stručnjaci pokušavaju shvatiti zašto unikatna kosturnica Sedlec, poznata po dekoracijama od ljudskih lubanja i kostiju propada u zemlju.


Kosturnica je izgrađena ispod crkve u gradiću Sedlec u 15. stoljeću, a procjenjuje se da su u njoj ostaci između 40.000 i 70.000 ljudi. Većina kostura je iskopana tijekom gradnje crkve te su oni stavljeni u kosturnicu.

Vezani članci Koronavirus u Češkoj Češka zbog velikog rasta broja zaraženih zatvara kazališta i kina, nije isključena ni karantena. U Ukrajini u jednom danu umrlo više od 100 osoba Restoran u Pragu nudi desert u obliku koronavirusa Desert u obliku koronavirusa spasio im je posao, svakim danom sve je popularniji

1870. lokalni rezbar drva Frantisek Rint bio je zadužen da posloži kosti po redu. Rezultati njegove kreativnosti su zadivljujući.

Kapelica je postala velika turistička atrakcija, a sada je u opasnosti. Naginjati se počela već u 18. stoljeću. Stručnjaci sada proučavaju u kojem je stanju kripta kako bi otkrili uzroke naginjanja i propadanja u zemlju, prenosi Reuters.