Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eliksir za diktatora

BIZARNA ŽELJA Kim Il-sunga: Nađite način da doživim 120. godinu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kim Il-sung na ovu ideju došao kada je imao 65 godina i tražio da se za tu svrhu okupi najbolji tim liječnika u državi.

Kim Il-sung, vječni predsjednik Sjeverne Koreje svojim je liječnicima naredio da pronađu način kako će poživjeti do 120. godine. Ovo bizarno naređenje otkrila je njegova bivša liječnica Kim So-yeon u svojoj novoj knjizi.

Pročitajte i ovo Papa Franjo predvodi misu za Veliki Petak - 1 Pati od respiratornih problema Papa Franjo na misu stigao u invalidskim kolicima: Nije mogao obred započeti na uobičajen način Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama"

>> Sjeverna Koreja javno smaknula 80 ljudi zbog gledanja sapunica

Kim Il-sung ju je 1979. godine postavio za šeficu Istraživačkog instituta. Institut je pokrenut dvije godine prije predviđenog roka jer je Kim Il-sung htio da tim liječnika što prije otkrije 'eliksir dugovječnosti'.

No, Kim Il-sung je 1992. godine pobjegla u Južnu Koreju, a veliki vođa je umro dvije godine kasnije u 82. godini života. Kim So-yeon je u knjizi napisala kako je Kim Il-sung na ovu ideju došao kada je imao 65 godina i tražio da se za tu svrhu okupi najbolji tim liječnika u državi.

Liječnici su analizirali učinke više od 1750 biljaka koje su se koristile u orijentalnoj medicini, a one koje su najviše obećavale sadili su i koristili u eksperimentima. No, prvo što su liječnici htjeli postići je da se vođa počne više smijati.

'Pozvali smo glumca koji je izvodio komedije i djecu od pet ili šest godina da ga nasmijavaju', napisala je liječnica, a svaki izvođač koji je uspio nasmijati vođu pet puta dnevno nagrađen je titulom 'zaslužnog glumca'.

U 78. godini Kim Il-sung je tražio da mu se daje krv zdravih mladića, ali kako je napisala liječnica, svi ti tretmani za 'vječni život' doveli su do nuspojava koji su mu ugrožavali zdravlje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene