Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Za teoretičare zavjera: Odakle na prastarom reljefu 'laptop'?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Reljef je nastao u Grčkoj otprilike stoljeće prije Krista.

Teoretičari zavjera, isti oni koji vjeruju da hijeroglifi unutar egipatskih piramida prikazuju helikoptere i letjelice skrojene u dalekom svemiru, ponovno su došli na svoje kada se na društvenim mrežama počela dijeliti slika drevnog pogrebnog reljefa koji je danas na čuvanju u kalifornijskom muzeju Jean Paula Gettyja.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Grčkoj - 3 prosvjedovalo 30.000 ljudi VIDEO Nemiri na ulicama Grčke na godišnjicu stravične željezničke nesreće: Letjeli molotovljevi kokteli i suzavci Vješanje LGBTQ+ zastave ispred zgrade Parlamenta Prijedlog konzervativne vlade Još jedna članica EU-a legalizirala je istospolne brakove: "Progresivna smo i demokratska zemlja"

Naime, na toj je fotografiji prikazan predmet koji naš mozak danas može tumačiti i kao prijenosno računalo, što je spomenute navelo na misao da su naši preci ipak znali putovati ili gledati kroz vrijeme.

Ipak, ono što je teoretičare zavjera podsjetilo na modernu tehniku pomoću koje danas činimo fantastične stvari, stručnjake za drevnu umjetnost navelo je da predmet definiraju potpuno drugačije, kao plitku škrinju, primjerice kao kutiju u kakvoj se čuvao nakit.

Teorija pansperimije: Što ako doznamo da smo s Marsa?

Upravo takav opis stoji i na stranici spomenutog muzeja uz reljef koji potječe iz Grčke i koji je nastao otprilike stoljeće prije Krista.

No, ako netko želi vjerovati da su i stari Grci poznavali bežične mreže, igrali Minecraft i gledali Terminatora, tko smo mi da mu uskratimo to pravo?

U to ime vrijedi pogledati i sljedeći video koji je na YouTube postavio korisnik StillSpeakingOut, u čijem se osvrtu spominju najnevjerojatnije navodne poveznice.

Tako autor podsjeća na starogrčko svetište Delfi u kojemu je stolovala proročica Pitija (prorok = oracle, engl), te navodi da možda i nije slučajno što danas poznajemo programski jezik delphi i što se jedna od poznatijih računalnih tvrtki naziva upravo Oracle.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene