Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova teorija

Jack Trbosjek je bila žena?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je britanski autor unio nemir među povjesničare, utvrdivši da je Jack Trbosjek zapravo bila žena.

Bivši odvjetnik, John Morris, u svojoj je knjizi 'Jack Trbosjek: Ruka žene', Velšanku Lizzie Williams prozvao za zločine koji se tradicionalno pripisuju Jacku Trbosjeku. Kako kaže, Lizzie je ubijala zbog toga što nije mogla imati djecu.

Pročitajte i ovo Hrvatica dala izjavu za RTV Slovenije Za RTV Slovenije Hrvatica izjavom s Pohorja pokorila internet: "Negdje je u šumi..." Ilustracija otkriven uzrok smrti Pronašli tijelo nestale 36-godišnjakinje prilikom čišćenja HE Čakovec

Lizzie je bila supruga liječnika kraljevske obitelji kojeg su neki stručnjaci osumnjičili za ove strašne zločine.

John je zajedno sa svojim pokojnim ocem proučavao na tisuće pravnih i medicinskih dokumenata, te su na temelju njih došli do zaključka da je Lizzie bila okrutni ubojica.

'Nema sumnje da je Jack Trbosjek zapravo bila žena. No, svi su kroz povijest vjerovali da je Jack bio muškarac, pa su automatski odbacivali sve dokaze koji su ukazivali na ženu', rekao je John za Birmingham Mail.

>> Je li ovo pravi Jack Trbosjek? U novoj knjizi tvrdi se da jest...

Kao što je poznato, Jack Trbosjek napao je pet puta u deset tjedana davne 1888. godine. Sve su žrtve ( Mary Ann Nichols, Annie Chapman, Elizabeth Stride, Catherine Eddowes i Mary Jane Kelly) bile prostitutke s East Enda, te je nekima bila odstranjena maternica i unakažene genitalije. John to smatra vrlo bitnim.

Lizzie, naime, nije mogla imati djece, pa se osvećivala onima koje su mogle.

John svoju teoriju potkrjepljuje i sljedećim dokazima.

1. Nijedna žena nije bila seksualno napastovana.

2. U lokvi krvi kraj tijela Catherine Eddowes pronađena su tri mala gumba sa ženske čizme.

3. Ostaci ženske odjeće, suknje, šešira i plašta, pronađeni su u pepelu u kaminu Mary Kelly, no ona nikada nije bila viđena u toj odjeći.

4. Osobne stvari kraj tijela Annie Chapman bilo su posložene onako 'kako bi to samo žena napravila'.

John vjeruje da su ubojstva s razlogom prestala nakon što je ubijena Mary Kelly. Lizzien suprug, koji je vodio lokalnu kliniku za pobačaje, imao je s Mary varao je Lizzie s Mary.

'Postoji mnogo dokaza koji sami za sebe možda i ne znače mnogo, no stavljeni na hrpu nam pričaju ovu priču', kaže John.

Ubrzo nakon što su ubojstva prestala, Lizzie je pretrpjela živčani slom. U slučaju ovih ubojstava nikada nije bila ispitana.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene