Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi trag

Je li ovo pravi Jack Trbosjek? U novoj knjizi tvrdi se da jest...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već 120 godina nagađa se tko je serijski ubojica Jack Trbosjek. Sumnjičili su se svi - od članova kraljevske obitelji do lokalnih mesara.

Iako su se hladnokrvna ubojstva prostitutki odvila u Londonu prije 120 godina, mnogi i dalje ovisnički žele pronaći ubojicu pa taman prstom uprli na najmanje vjerojatnog - samog detektiva na slučaju. Upravo je u to uvjeren 84-godišnji španjolski pisac Jose Luis Abad koji je ovaj tjedan objavio knjigu 'Jack the Ripper. The Most Inteligent Murderer in History.'. Na temelju svojih istraživanja Abad je došao do zaključka da je ubojica koji je osakatio i ubio najmanje pet prostitutki nitko drugi doli glavni inspektor Scotland Yarda Frederick Abberline.

Pročitajte i ovo Ubojstva u Kanadi istraga policije Horor u Kanadi: Muškarac (29) ubio pet članova obitelji, među njima i dvomjesečnu bebu Gužva na St. Pancrasu posljedica Brexita Gradonačelnik upozorio: "Nove kontrole Europske unije izazvat će kaos!"

Abad je ujedno i stručnjak za rukopise i uspoređujući rukopis Abberlinea shvatio je da je jednak onom u rukom pisanom dnevniku koji se pojavio u Liverpoolu 1992. godine. Iako se autorom i potencijalnim ubojicom smatrao izvjesni trgovac pamukom James Maybrick Abad je uvjeren kako iza svega stoji inspektor Scotland Yarda jer 'rukopis ne laže'.

O detaljima Abberlieneova života malo se zna. Na čelo istrage došao je nakon ubojstva Mary Ann Nichols, u kolovozu 1888. godine. Umro je 1929. godine u svom domu. U poznatom filmu u kojem se ekranizirao cijeli misterij njegov lik je glumio je Michael Caine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene