Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrdnja liječnice

Istina o antibakterijskim sapunima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako smatramo da čine dobro našem tijelu, da nas čiste od štetnih bakterija i neugodnih mirisa, stručnjakinja za zdravlje upozorava da često korištenje antibakterijskih sapuna može štetiti našem tijelu.

Postoje brojni uzroci i stvari koje štete našem zdravlju. Neke od njih su pušenje, nezdrava prehrana, pretjerana konzumacija alkohola i premala ili pretjerana konzumacija vode. Američka liječnica napominje kako sada ovim štetnim stvarima možemo još dodati i antibakterijske sapune.

Pročitajte i ovo Liječnica Oštetila HZZO Lažirala recepte i preprodavala lijekove: Podignuta optužnica protiv liječnice dilerice Ilustracija Oduzeta joj licenca Liječnica opće prakse pacijentima u kartone upisivala - narkotike! Kolege u šoku: "Mnogi su krali te lijekove, ali ovoliko..."

Iako smatramo da čine dobro našem tijelu, da nas čiste od štetnih bakterija i neugodnih mirisa, stručnjakinja za zdravlje upozorava da često korištenje antibakterijskih sapuna može štetiti našem tijelu, piše Mirror.

ALERGIČAN NA HLADNOĆU 'Koža mi nabubri, otekne, obuzme me osjećaj nelagode, sve me počne stezati'

Liječnica Robynne Chutkan tvrdi da nam antibakterijski sapuni koje mnogi smatraju zdravima za kožu zapravo čine više štete nego koristi. Tvrdi da takvi sapuni mogu dovesti do toga da tijelo prestane prepoznavati dobre bakterije jer sadržavaju agresivna kemijska sredstva.

Umjesto antibakterijskih sapuna, doktorica Chutkan preporuča srednje jake sapune izrađene od organskih proizvoda.

'Prilikom svakodnevnog tuširanja sa sebe skidamo dijelove kože na kojima se nalaze bakterije koje nas štite od akni, ekcema odnosno psorijaze', kazala je dr. Chutkan te dodala kako kožu ne treba svakog dana tretirati sapunima već je ispiranje vodom ponekad dovoljno.

'Prašina i prljavština ne uzrokuju kožne bolesti, no neprestano ubijanje dobrih bakterija na koži može ozbiljno ugroziti naš organizam. Osim ako se ne nalazite u zaraženom području ili ste u doticaju s opasnim bakterijama, klice koje se nalaze na našoj koži i dlanovima nisu uzročnici ozbiljnih infekcija', rekla je dr. Chutkan.

Liječnica napominje da je za vijeme viroza potrebno često prati ruke sapunom u toploj vodi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene