Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Visok je tek 55,9 cm

Guinnessova komisija će potvrditi je li ovo najmanji muškarac na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Chandra Bahadur Dangi, 72-godišnji muškarac iz Nepala visok je tek 55,9 centimetara i težak 12 kilograma.

Komisija Guinnessove knjige rekorda priopćila je da će otputovati u Nepal, u selo Reemkholi gdje će izmjeriti ovog muškarca. 'Namjeravamo otići kod gospodina Dangija kako bi ga i službeno izmjerili. To će se dogoditi u nekoliko sljedećih tjedana', rekao je Craig Glenday, izvršni urednik Guinnesove knjige rekorda.

Pročitajte i ovo Laxman Bhandari, sugovornik Bolja budućnost Radnici iz Nepala vole Lijepu Našu, a sad je stigao rječnik koji će im uvelike pomoći: ''Hrvatska u srcu'' Policija traži pomoć građana U Zagrebu Prepoznajete li muškarca s fotografije? Policija ga traži i treba pomoć građana

Državna televizija u Nepalu nedavno je objavila prilog o Dangiju. Lokalni mediji prenose riječi članova njegove obitelji koji kažu kako je Dangi odličnog zdravlja te da nikada nije pio lijekove niti bio u bolnici. On je već slavan u svojoj zemlji, pozivaju ga na društvene događaje i otvaranje religijskih festivala.

>> Nevjerojatno: Visok je samo 55,9 centimetara!

Dangi ima petero braće i svi su prosječne visine. 'Mislim da će sada sve biti bolje. Nadam se da ću biti poznat u cijelom svijetu. Želim putovati u inozemstvo i upoznati ljude iz cijelog svijeta', rekao je Dangi, piše Daily Mail.

Trenutačno rekord drži Filipinac Junrey Balawing visok 59,93 centimetra. On je prošle godine preuzeo titulu Nepalcu Khagendra Thapa Magar, visokom 67 centimetara. Bio je službeno lice nepalske turističke kampanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene