Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znanstvenici otkrili

Dva mužjaka hrvatskih medvjeda uživaju u oralnom seksu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Medvjedi vole oralni seks, pokazala je najnovija studija.

Znanstvenici su, ni manje ni više, nego u Hrvatskoj, promatranjem ponašanja dvojice mužjaka smeđih medvjeda uočili da oni redovito prakticiraju oralni seks. I dok ti medvjedi prakticiraju fellatio možda iz zadovoljstva, ipak su tu naviku možda stekli jer su bili prisiljeni odviknuti se od regularnog seksualnog života, smatraju znanstvenici.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prava epidemija Sve veći broj karcinoma zbog oralnog seksa: "To je veći rizik i od pušenja!" Ilustracija Najavljena žalba Medvjedima se baš loše piše u još jednoj europskoj zemlji: Vraća se potraga za trofejem?

Tijekom perioda od šest godina i 116 sati promatranja, ta dva medvjeda koja su rođena 2003. godine i koji nisu u srodstvu, imali su čak 28 seksualnih odnosa u smislu oralnog seksa jedan s drugim. To neobično ponašanje kod navedenih medvjeda primjetila je poljska znanstvenica Agnieszka Sergiel s Poljske akademije znanosti, zajedno sa svojim timom.

VIDEO Gazda, ne smeta ako ja malo odmorim ovdje?

Njihova studija, koja je ranije u lipnju objavljena u znanstvenom časopisu Zoo Biology nije skrivala detalje njihovog odnosa, prenosi Live Science. Veći od dva medvjeda uvijek je primao fellatio, a u većini tih incidenata, znanstvenici su zamjetili da je postigao i orgazam, jer su svi potrebni znakovi dotičnog čina bili više nego evidentni. Po završetku seanse, veći bi medvjed jednostavno odgurnuo manjeg i jednostavno odšetao dalje.

Postoje i raniji slučajevi promatranja medvjeda koji su radili fellatio ili auto-fellatio u zatočeništvu, ali su se smatrali abnormalnim slučajevima, zbog mogućih loših uvjeta života.

Znanstvenike je par hrvatskih medvjeda zaintrigirao jer je fellatio prvi poticao upravo manji medvjed. Problem vide i u tome što su možda tu naviku razvili jer su se u vrlo ranoj dobi morali odviknuti od majčinog mlijeka i sisanja. Znanstvenici su zaključili kako čin fellatia kod spomenutih medvjeda možda predstavlja zapravo relikt ponašanja karakterističnog za dob mladunčadi.

S druge strane, neobično je to što je uvijek samo jedan medvjed pružao fellatio drugome te da je to tako dugo potrajalo kao aktivnost. U konačnici, znanstvenici priznaju i kako je njihovo ponašanje možda i puka bizarnost vezana za život u zatočeništvu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene