Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dubrovčani predstavili do sada najbolji kulturni sadržaj Midsummer scene festivala

PR
PR
Aktualno Galerija PR PR PR PR PR PR PR PR +7 PR Galerija 1/12 >>
U Dubrovnik stiže lijepa vijest kao najljepše priznanje ususret početku jubilarnog petog izdanja Midsummer Scene festivala.

Aktualno Galerija PR PR PR PR PR PR PR PR +7 PR Galerija 1/12 >> Prestižni The Bermuda Festival od Performing Arts pozvao je na gostovanje Shakespearovu komediju San Ivanjske noći i tako još jednom potvrdio svjetsku kvalitetu i zanimljivost jedinog kazališnog festivala u Hrvatskoj na engleskom jeziku.

Na predstavljanju ovogodišnjeg Midsummer Scene Festivala u palači Sponza koji nas od ove srijede, 20. lipnja do 4. srpnja očekuje na dubrovačkom Lovrjencu, zamjenica gradonačelnika grada Dubrovnika Jelka Tepšić je izjavila: “Grad Dubrovnik već petu godinu podržava Midsummer Scene festival koji je važan doprinos ukupnoj kulturno – turističkoj ponudi u našem gradu. Midsummer scene jedini je festival koji izvodi svoj program na engleskom jeziku, a s obzirom na strukturu posjetitelja koju imamo to je zanimljivo našim i stranim gostima jer svi koji razumiju engleski jezik mogu uživati u dosezima i sadržajima Midsummer Scene festivala. Drago mi je da Festival raste i razvija svoj program i mislim da u narednim sezonama može i dalje raditi na podizanju kvalitete sadržaja!”

Pročitajte i ovo PR Glumci iz cijelog svijeta stigli u grad Dubrovnik Slika nije dostupna Midsummer Scene festival Posebna verzija Hamleta u Dubrovniku

PR PR

Glumačka postava Sna Ivanjske noći u palači Sponza odigrala je nekoliko zanimljivih scena iz razigrane, zanimljive Shakespearove priče i tako najavila nadolazeće dane te raznovrsan osvježeni program ovog ljetnog putovanja kulturnim sadržajima. Pod redateljskom palicom Tennison, u jednoj od najljepših Shakespearovih djela koje propitkuje ljubav igraju: Hannah Brackstone-Brown, James Burton, Kudzanayi Chiwawa, Susan Hingley, Sheetal Kapoor, Filip Krenus, Ben Cutler, Lainey Shaw i Paul Sockett.

“Ne izgleda tako davno kada su grad Dubrovnik i Turistička zajednica započeli s ovim projektom u suradnji s Brilliant events i Honey-Tongued Theatre Production ne znajući kako će se razvijati kroz godine. Danas smo zaista ponosni i zadovoljni što imamo ovakav međunarodni festival na engleskom jeziku koji ne samo da primarno ide sa Shakespeareom na Lovrjencu kako je u početku bilo zamišljeno, nego uključuje i druge teatre koje dolaze na gostovanje te kulturne ustanove grada Dubrovnika kao što će ove godine biti Dom Marina Držića, Umjetnička Dubrovnik i Dubrovački simfonijski orkestar!“ – izjavila je Romana Vlašić, direktorica TZ Dubrovnik.

U palači Sponza po prvi puta će 26. lipnja u 21.30 sati biti predstavljena nagrađena monodrama Henry V (Man and Monarch) australskog glumca Brett Browna, a u režiji Philip Parra. Festival nastavlja suradnju s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom kroz obljetnički koncert: Five Seasons, koji će se također održati 26. lipnja u 21.30 sati u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.

PR PR

U suradnji s Umjetničkom galerijom Dubrovnik, Festival će 2. srpnja ugostiti i poljsku predstavu H(2)O, koja se bavi odnosom Hamleta i Ofelije, a uloge tumače Anna Rakowska i Piotr Misztela. Zajedno s Domom Marina Držića bit će predstavljen program Dva Barda: Držić i Shakespeare, 5. srpnja u 21.30 sati u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.

Festival Midsummer Scene projekt je Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London. Zlatni sponzor Festivala je HEP, a srebrni Valamar.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene