Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Donacija za SOS telefon za potporu dojenju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zajedničko priopćenje Udruge "RODA" i Helen Doron English škola stranih jezika za djecu.

Danas je u Zagrebu u prostorijama udruge Roda održana svečana dodjela donacije kojom su škole engleskog jezika za djecu Helen Doron iz cijele Hrvatske u ime svih svojih polaznika donirale 12.000 kuna udruzi Roda. Iznos je doniran namjenski, a poslužit će kako bi i kroz cijelu 2015. godinu uredno funkcionirao Rodin SOS telefon za potporu dojenju. Telefon je namijenjen majkama koje počinju dojiti ili prilikom dojenja imaju određenih poteškoća i jedna je od ključnih aktivnosti Rode te je do sad pomogao brojnim majkama i djeci da ustraju u ovom važnom prirodnom procesu.

Donaciju je u ime Helen Doron škola predala gđa. Danijela Haralović, nacionalni franšizer Helen Doron za Republiku Hrvatsku. Tom prigodom gđa. Haralović je izjavila: "Drago mi je da i ove godine imamo mogućnost pomoći onima s kojima dijelimo sustav vrijednosti i koje prepoznajemo kao one koji brinu o najmlađim članovima naše zajednice. Dojenje i kontakt majke i djeteta pridonosi samopouzdanju te zdravlju i razvoju djeteta, a Rodin SOS telefon pomaže brojnim ženama koje imaju poteškoća s dojenjem. Željeli smo im na ovaj način dati financijsku i moralnu podršku u ime svih naših polaznika i njihovih roditelja da u tome i dalje ustraju."

U ime Udruge Roda na donaciji se zahvalila Ivana Zanze, izvršna direktorica udruge Roda koja je tom prigodom izjavila: "Zahvaljujemo Helen Doron školi engleskog jezika na ovoj vrijednoj donaciji i drago nam je da smo s njihove strane prepoznati kao mjesto potpore majkama i djeci. Na našem SOS telefonu za dojenje već dvanaestu godinu svakodnevno volonterski dežuraju Rodine savjetnice za dojenje, a ova donacija pomoći će da telefon i u 2015. godini neometano radi."

Ova donacija još je jedna u nizu aktivnosti kojima Helen Doron škole engleskog jezika za djecu pomažu djeci u Hrvatskoj. Ove godine polaznici Helen Doron škola pomažu djeci s poplavljenih područja u Slavoniji skupljanjem igračaka koje djeca koja polaze Helen Doron škole u Hrvatskoj daruju točno određenoj djeci u poplavljenim područjima. Također Helen Doron Hrvatska prošle godine je pomogla udruzi Palčić koja pomaže roditeljima nedonoščadi, a također smo bili angažirani u nastavi engleskog jezika za djecu s teškoćama u razvoju.

O Udruzi Roda:
Roditelji u akciji - RODA skupina je zainteresiranih građanki i građana koja se zauzima za dostojanstvenu trudnoću, roditeljstvo i djetinjstvo u Hrvatskoj. Svojim djelovanjem postali smo prepoznati u javnosti u područjima ostvarivanja prava na adekvatnu rodiljnu naknadu i prava na rodiljni dopust, medicinski potpomognute oplodnje, trudnoće i poboljšanja uvjeta rađanja, promociji, edukaciji i savjetovanju o dojenju, edukaciji i podršci roditeljima i budućim roditeljima, sigurnosti djece u prometu te zagovaranju prava djeteta i roditelja za
vrijeme bolničkog liječenja djeteta. U svim područjima rada trudimo se djelovati u više
smjerova - informirati i educirati ciljane skupine društva, aktivno (i aktivistički) utjecati na promjene sustava te utjecati na strukture vlasti kako bi se stvorili infrastrukturni, zakonski i ostali preduvjeti promjena koje smatramo nužnima u ostvarenju naše vizije, društva koje aktivno radi na ispunjavanju potreba te zaštiti i ostvarivanju prava djece, roditelja, budućih roditelja i obitelji u cjelini, uključujući pravo pojedinca na izbor utemeljen na znanju. Misija Rode je mijenjati društvo u društvo odgovorno prema djeci, roditeljima, budućim roditeljima i obiteljima - informiranjem, educiranjem, aktivnim zagovaranjem i sudjelovanjem u procesima promjene, kao i poticanjem roditelja i ostalih društvenih skupina na preispitivanje postojećeg stanja i sudjelovanje u promjenama.

O Helen Doron Hrvatska:
Helen Doron metodu je jezikoslovkinja i učiteljica Helen Doron razvila 1985. godine. Ova jedinstvena metoda dopušta djeci već od samo tri mjeseca da uče engleski na isti način na koji uče materinji jezik - kroz redovito slušanje i poticanje.Helen Doron English je program učenja engleskog za djecu od tri mjeseca do osamnaest godina. Helen Doron metoda se temelji na djetetovoj prirodnoj sposobnosti za upijanje jezika. Naša nastava pruža zabavno i poticajno okruženje gdje djeca mogu usvojiti engleski jezik poput materinjeg jezika te uz to i razviti svoje samopouzdanje. Helen Doron u Hrvatskoj djeluje već šestu godinu kao franšizni sustav na 20 lokacija diljem naše zemlje. Od svog osnutka Helen Doron metoda se neprestano razvija i obogaćuje najnovijim jezikoslovnim i pedagoškim spoznajama te korištenjem tehnologije koja pomaže djeci da što zabavnije i jednostavnije usvoje jezik te predstavlja vodeću metodu učenja engleskog jezika za djecu.
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Učiteljice iz Helen Doron škole razveselile djecu iz Lekenika poklonima i donacijom Slika nije dostupna Promotivan tekst Helen Doron English: Učenje mora biti zabavno

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene