Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

DNK testovi su pokazali, Adolf Hitler ne samo da nije bio Arijevac, već su mu preci porijeklom Židovi i Afrikanci.


Znanstvenici su DNK testove proveli na slini 39 rođaka bivšeg nacističkog njemačkog vođe. Uzorke je prikupio belgijski novinar Jean-Paul Mulders, uz pomoć povjesničara Marca Vermeerena, koji je ušao u trag Hitlerovim rođacima.

Vezani članci Sličnost (Foto: brightside.me) - 2 Ne treba im DNK analiza, fotke su sasvim dovoljan dokaz srodstva Lee Sujin (Foto: Instagram) Nitko joj ne vjeruje kada kaže koliko ima godina, možete li vi pogoditi?

>> 'Ja sam spalio Hitlera i neću reći gdje je pepeo'

Testovi su tako ne samo dokazali kako Hitlerovi korijeni nisu Arijevski, već da pripadaju istoj skupini naroda koje se on zarekao iskorijeniti. Ono što su pokazali jest kako Hitlerovi rođaci imaju jedan oblik Y kromosoma, koji je rijedak u Njemačkoj i zapadnoj Europi, ali je vrlo čest u židovskim i afričkim zajednicama. To je genetičare navelo na zaključak kako su Hitlerovi preci migrirali u njegovu domovinu.

Prema tvrdnji Muldersa, taj Y kromosom čest je kod Berbera u sjevernoj Africi te askenazijskih i sefardskih Židova. Njihovo istraživanje objavljeno je u žurnalu Knack.