Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Domišljatost novinara i povjesničara

Dokazano: Hitler nije bio Arijevac, već sam svoj neprijatelj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
DNK testovi su pokazali, Adolf Hitler ne samo da nije bio Arijevac, već su mu preci porijeklom Židovi i Afrikanci.

Znanstvenici su DNK testove proveli na slini 39 rođaka bivšeg nacističkog njemačkog vođe. Uzorke je prikupio belgijski novinar Jean-Paul Mulders, uz pomoć povjesničara Marca Vermeerena, koji je ušao u trag Hitlerovim rođacima.

Pročitajte i ovo Miševi (Foto: Getty) Manipulacija genima Nastali od dviju majki: Na svijet došli miševi koji bi mogli promijeniti shvaćanje reprodukcije Ilustracija predsjednika Filipina Rodriga Dutertea (Foto: AFP) "Ne mogu zamisliti zemlju koja sluša ludog vođu" Duterte nazvao Hitlera ludim tijekom posjeta Yad Vashemu

>> 'Ja sam spalio Hitlera i neću reći gdje je pepeo'

Testovi su tako ne samo dokazali kako Hitlerovi korijeni nisu Arijevski, već da pripadaju istoj skupini naroda koje se on zarekao iskorijeniti. Ono što su pokazali jest kako Hitlerovi rođaci imaju jedan oblik Y kromosoma, koji je rijedak u Njemačkoj i zapadnoj Europi, ali je vrlo čest u židovskim i afričkim zajednicama. To je genetičare navelo na zaključak kako su Hitlerovi preci migrirali u njegovu domovinu.

Prema tvrdnji Muldersa, taj Y kromosom čest je kod Berbera u sjevernoj Africi te askenazijskih i sefardskih Židova. Njihovo istraživanje objavljeno je u žurnalu Knack.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene