Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stav 14-godišnjeg Codyja Mitschelena, kojemu za razliku od brojnih vršnjaka nije ispod časti raditi, dobio je silne komplimente iz cijelog svijeta.


Kada je posljednji put vaše dijete odlučilo samostalno zaraditi novac za ono što mu treba umjesto da ispruži ruku i kaže "mama, tata, dajte mi"? Nažalost, takvo što je danas postalo prava rijetkost, ali da, još uvijek ima roditelja koji uče svoju djecu da ništa ne pada s neba i da raditi nikom ne bi smjelo biti ispod časti.

Vezani članci Policija, ilustracija Skovali pakleni plan: Zločinački trojac zatočio 89-godišnjakinju u stanu na Medveščaku te je mjesecima pljačkao Harrison Ford (Foto: Profimedia) Iza guste brade i izgubljenog pogleda krije se jedan od najvećih miljenika žena svih vremena

Svjedoči tome i sljedeća priča iz kalifornijskog gradića Oakdalea, koju je riječju i fotografijom na svom profilu na Facebooku prenio Ryan Cox.

Tom je muškarcu prije par dana na vrata pozvonio 14-godišnji Cody Mitschelen, koji mu je ponudio košenje dvorišta za pet dolara, odnosno tridesetak kuna.

Cox je mladića isprva odbio, ali kada je u nastavku razgovora od njega doznao da mu treba novac kako bi izveo ljubav na ručak, ne samo da je primijenio stav, već je uz njega hodao krajem i dogovarao mu poslove.

Kako se ne diviti? Iza ovog rada stoji dama koja ne može koristiti ruke, pogledajte i ostale

"Tako sam sretan što ovakvo što još uvijek postoji. Ubio se od posla uređujući travnjake i čisteći pločnike, ali je na kraju dana zaradio dovoljno za izlazak", napisao je Cox na svom Facebook profilu i naglasio:

"Impresioniran sam ljudima koji podižu ovog dječaka. Još uvijek ima nade za generacije koje dolaze, za naše kćeri i sinove".

Coxova objava na Facebooku je začas postala viralna, što je vrijednom dječaku donijelo silne komplimente, kako roditelja tri godine starije Audrey Fierro s kojom je "prohodao" prije šest mjeseci, tako i tisuće ljudi iz cijeloga svijeta. Štoviše, u priču su se naposljetku uključili i vlasnici restorana, koji su također ostali ugodno iznenađi pričom koju su čuli i koji su iz toga razloga odbili mladiću naplatiti ručak.

"Ostala sam impresionirana Codyjem, koliko brine o Audrey i koliko je vrijedan dečko. Naprosto obožava činiti moju kćer sretnom", rekla je Holly Fierro, koja je Codyju šapnula na uho što Audrey voli i pomogla mu izabrati cvijeće za spoj u restoranu.

 

This 14 year old boy came by the house with a lawnmower wanting to mow our lawn for $5. Well...me being a hustler I had...

Posted by Ryan Cox on Sunday, March 20, 2016
 

I'd like to make myself very clear right now. I shared the story of Cody mowing lawns to take his girlfriend on a lunch...

Posted by Ryan Cox on Thursday, March 24, 2016