Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Josip August'

Christie's na aukciji nudi 78-karatni dijamant

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uprava newyorške aukcijske kuće Christie's izvijestila je kako očekuje da 76-karatni Dijamant nadvojvode Josipa, jedan od najpoznatijih na svijetu, na aukciji u studenome postigne cijenu veću od 15 milijuna dolara.

Slavni dijamant, koji potječe iz indijskih rudnika Golconde, nosi naziv nekadašnjeg vlasnika, austrijskog nadvojvode Josipa Augusta (1872. - 1962.).

Pročitajte i ovo Ilustracija SVJEDOK RAZARANJA Pronađen je pod ruševinama Hirošime i prodan za popriličnu cifru Umjetnine - 3 nastala prije 137 godina Dobra investicija: Najskuplja slika Vlahe Bukovca na aukciji u Zagrebu

>> Kineski turist progutao dijamant od 13 tisuća dolara

'Iz rudnika Golconda potječu neki od najpoznatijih dijamanata na svijetu, poput Koh-i-Noora, Dresden greena i Blue Hopea', rekao je za Reuters direktor Odjela za nakit američkog i švicarskog Christie'sa, Rahul Kadahia.

>> Beograd: Progutao prsten i pokušao išetati iz zlatarne

Glasnogovornica aukcijske kuće kazala je kako je sadašnji vlasnik dijamanta želio ostati anoniman. Cijene za rijetke vrste dijamanata vrhunske kakvoće naglo su porasle u posljednjih nekoliko godina. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene