Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bigo nije niti zacvilio dok su mu previjali šapu, brinulo ga je jedino je li sve u redu s njegovom vlasnicom.


Zlatni retriver Bigo, školovani vodič, spasio je u ponedjeljak život svojoj slijepoj vlasnici Audrey Stone (62) iz američkog sela Brewster tako što se bacio se pod školski autobus.

Vezani članci Pas, ilustracija Ženu i njezina samojeda u šetnji izgrizao pas koji je istrčao iz dvorišta: ''Zgrabio ga je pa je napao mene'' Vozač autobusa doveden u Županijsko državno odvjetništvo Vozač autobusa smrti na ispitivanju se branio šutnjom, sutra odluka o istražnom zatvoru. Još se ne zna identitet dvoje poginulih

Stone je u društvu Biga u jutarnjim satima prelazila cestu na mjestu koje nije označeno za pješake, što vozač autobusa nije primijetio jer je pratio nadolazeći promet prilikom skretanja.

Riba koja hoda po kopnu i guši izazvala paniku u Australiji

Srećom po gospođu Stone, Bigo nije oklijevao niti trenutka kada je shvatio da joj prijeti opasnost, te se bacio pod autobus nakon čega je vozač reagirao i zaustavio vozilo, prenosi USA Today.

Gospođa Stone je pritom teško ozlijeđena te je prebačena u bolnicu sa slomljenim desnim laktom, slomljenim gležnjem, uz tri polomljena rebra i s posjekotinom na glavi, dok je Bigu jako stradala prednja desna šapa.

Liječnici koji su ubrzo stigli na mjesto nesreće su istaknuli da Bigo nije niti zacvilio dok su mu šapu previjali, odnosno da ga je jedino brinulo što je s njegovom vlasnicom, kako je.

Mačak zagrljajima dao psu do znanja koliko mu je nedostajao

Jednako je reagirala i gospođa koja se silno uzrujala kada su je bez Biga unijeli u ambulantna kola, no liječnici su morali tako postupiti jer su retrivera prevezli u veterinarsku postaju gdje mu je šapa operirana.

Dok se gospođa Stone ne oporavi, brigu o Bigu će preuzeti njezini prijatelji, no vjeruje se da će brzo ponovo biti zajedno. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook