Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve je spremno

Otkrivamo tko bi mogao imati problem s glasačkim listićima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na biračkim mjestima diljem Hrvatske u tijeku su posljednje pripreme za izbore. Reporter Nove TV Ivan Forjan pratio je kako one teku.

'Još uvijek nije sve spremno, u tijeku su posljednje pripreme na biračkim mjestima. Međutim, članovi biračkog odbora polako se pripremaju ne bi li glasače sve dočekalo spremno, u nedjelju u 7 sati ujutro, kada bi se službeno trebala otvoriti birališta u RH. Pripremaju se paravani kako bi građani mogli glasovati u tajnosti, a pregledavaju se i glasačke kutije. Članovi biračkog odbora moraju se uvjeriti da su one u potpunosti prazne, tj. da u njima nema niti jednog glasačkog listića prije nego se glasačke kutije zapečate sutra ujutro, netom prije glasovanja', izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Forjan s jednog biračkog mjesta u zagrebačkoj Ilici.

Pročitajte i ovo Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a Reakcije na potres više od dvije tisuće komentara Slabi potresi izazvali lavinu komentara: "Takve reakcije su dokaz traume"

Više o svemu razgovarao je s Vesnom Galamboš, predsjednicom tog biračkog odbora. 

Jesu li vam stigli glasački listići i čuvaju li se oni pod posebnim mjerama osiguranja?

'Glasački listići i sve drugo je stiglo u subotu ujutro. Glasački listići su spremljeni u sefu i bit će dostupni u nedjelju ujutro prije 7 sati'.

Što glasači moraju ponijeti sa sobom kako bi mogli pristupiti glasovanju?

'Trebaju imati ili osobnu iskaznicu, vozačku dozvolu ili putovnicu. Znači dokument na kojima je njihova slika i podaci'.

I na ovim parlamentarnim izborima posebnost je da će građane dočekati malo veći glasački listići, možemo slobodno reći glasački listovi. Na njima će se moći preferencijalno dati glas određenom kandidatu. Koja su vaša iskustva, kako glasači reagiraju na njih? Tko ima problema, tko nema?

'Mislim da su preveliki ti glasački listići, tj. listovi. Mlađe generacije u principu nemaju problema, ali srednje i starije generacije imaju jer to treba okretati, treba tražiti, treba imati naočale...'.

Vi ćete im pomoći ako bude potrebno?

'Apsolutno. I mogu doći s nekim drugim da im okrene taj list'.

Podsjetimo, birališta se sutra otvaraju u 7 ujutro a zatvaraju u 19 sati.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene