Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djelo fotografa

VIDEO Printer koji ispisuje samozapaljive dokumente

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavljen je neobičan printer, čiji isprintani dokument sam izgori nakon 60 sekundi.

Neuobičajeni printer djelo je fotografa iz Newcastlea, Diega Pisantyja i dio je projekta koji se prigodno zove "This Tape Will Self Destruct". Njegova izrada koštala je 4.000 funti, a "kvaka" je u tome što taj printer rub papira premaže gelom od glicerola te presavine dio papira na kalijevu sol, koju prospe po papiru iza gela.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Posjetitelji testirali U Las Vegasu predstavljeni 3D printeri hrane: Rade čokoladu i slastice Slika nije dostupna Sad normalno diše Dječačiću spasili život uz pomoć 3D printera

Kad gel i kalijeva sol dođu u kontakt, korisnik ima 60 sekundi za pregledati ili pročitati dokument, prije nego se on sam od sebe zapali, kao rezultat reakcije između dvije navedene kemikalije, prenosi Daily Mail.

Nevjerojatno! Isprintali srce i spasili život djetetu!

Pisantyju je trebala godina dana na napravi taj printer, a mnoge njegove komponente Pisanty je izradio pomoću laserskog rezača. "Trebalo je dugo vremena da ga se napravi. Nisam imao društveni život dobar dio godine", rekao je Pisanty.

iako stroj ima potencijal pobrinuti se da osjetljivi dokumenti ne padnu u krive ruke, njegov tvorac ne gaji optimizam oko toga da bi ga sigurnosne službe mogle usvojiti u svoju uredsku opremu.

Pogledajte video tog stroja kako radi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

This Tape will Self Destruct from Diego Trujillo on Vimeo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene