Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkriće znanstvenika

Svijet strahuje od hakerskog napada: Evo kako im doskočiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici sa sveučilišta u Michigana kreirali su matematički model koji bi trebao pomoći u shvaćanju kako hakeri planiraju i izvršavaju napade.

Znanstvenici sa sveučilišta u Michiganu kreirali su matematički model koji bi trebao pomoći u shvaćanju kako hakeri planiraju i izvršavaju napade, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nisu vodili papire Revizija pokazala niz nepravilnosti u poslovanju Domovinskog pokreta: Od nabavke vina i CD-a do uređenja prostora Premijer Andrej Plenković prema upitniku ministarstva Plenković: "92,7 posto škola izabralo je model A - nastavu u školi"

Spomenuti model može pomoći u procjeni zašto bi ili nebi određenog dana moglo doći do napada hakera, zatim analizira do kojih bi sve sigurnosnih propusta moglo doći te uspoređuje podatke prijašnjih napada kako bi se otkrilo moguće vrijeme novog napada.

Ovo je NAJVEĆA noćna mora internetskih korisnika!

Njegovi programeri tvrde da su nedavni napadi, uključujući i onaj na iranski nuklearni program, bili tempirani sa apsolutnom preciznošću kako bi se povećao njihov učinak, a da matematički model čini isto.

Kreirali su ga Robert Axelrod, politolog i bivši zaposlenik UN-a i američkog ministarstva obrane te student Rumen Iliev.

Najviše su se posvetili tzv. 'nultom danu' tj. skrivenom sigurnosnom propustu računalnog programa ili sustava koji bi hakeri mogli iskoristiti. Model znanstvenika procjenjuje moguće propuste i prosuđuje koji su rizici za sustav koristeći neki od napada koji bi učinili i hakeri. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene