Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loše vijesti za Zuckerberga

Facebook je 'Mrtav i pokopan'?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novo istraživanje potvrdilo je ono o čemu se priča već dugo vremena – Facebook je dosadio tinejdžerima koji sve više koriste mreže poput Instagrama i Snapchata.

U posljednje vrijeme puno se priča o tome kako Facebooku pada popularnost među tinejdžerima jer mladi više ne žele objavljivati sadržaj na ovoj mreži kojom se koriste njihovi roditelji, a sve češće i djedovi i bake.

Prema pisanju Business Insidera, ova je godina označila prekretnicu u načinu na koji tinejdžeri koriste društvene mreže jer sve više njih koristi alternativne mreže umjesto Facebooka pa su tako među njima sve popularniji Twitter, Instagram i WhatsApp, odnosno milijuni koriste Snapchat, servis za slanje samouništivih poruka koji je postao toliko velika prijetnja Zuckerbergu da je on ponudio čak tri milijarde dolara za preuzimanje ove kompanije, no ta cifra nije zadovoljila vlasnika Snapchata.

Rekao NE Zuckerbergu: Ovaj mladić odbio je više od 3 MILIJARDE dolara

Nedavna istraživanja koje je financirala Europska Unija, a koja su provedena na jednom sveučilištu u Velikoj Britaniji, potvrdila su sva ova strahovanja Zuckerberga o mladima koji sve manje koriste njegovu mrežu. Provedeno je čak devet istraživanja u sedam zemalja tijekom razdoblja od 15 mjeseci, a rezultati ovih istraživanja u Velikoj Britaniji pokazali su da ne samo da mladi između 16 i 18 godina sve manje koriste Facebook, već je on za njih 'mrtav i pokopan' te je većini neugodno da ih se uopće povezuje s Facebookom.

Isto je istraživanje pokazalo i da se promijenio odnos roditelja prema Zuckerbergovoj društvenoj mreži jer su oni prvo bili zabrinuti oko toga što njihova djeca koriste Facebook, a sada upravo oni inzistiraju na njegovom što većem korištenju. Naime, sada kada je i veliki broj roditelja shvatio kako Fejs funkcionira, oni žele da i drugi članovi njihove obitelji ostanu povezani i objavljuju sadržaj na ovoj mreži kako bi pratili što se događa u njihovim životima.

'Kao odgovor roditeljima, mladi se okreću stvarima koje su više cool' i koje ne koriste njihovi roditelji, zaključeno je u ovom istraživanju.

Tamna strana Fejsa: Statusi na Facebooku mogu otkriti tko je psihopat!

Te stvari su, dakle, Instagram i Snapchat, a kada i ove mreže postanu popularne među njihovim roditeljima, tinejdžeri će opet naći neko 'novo i cool mjesto' za sebe gdje će biti sigurni da njihove objave i fotografije neće pratiti, lajkati i komentirati i njihovi roditelji. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene