Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Inovacija s MIT-a

Hoće li ovaj IZUM unaprijediti vožnju biciklom?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred nama je napokon proizvod koji će biti financijski pristupačniji strastvenim biciklistima te, ukoliko sve krene prema planu, ovaj projekt MIT-a ( 'Massachusetts Institute of Technology') mogao bi osvanuti na tržištu već u prvome kvartalu 2014. godine.

Superpedestrian, bostonski start-up omogućio je svim ljubiteljima bicikliranja Copenhagen Wheel dostupnim za predbilježbe već prije nekoliko dana s cijenom od 699 dolara ( 3,900 kuna).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mijenja i stil života Samo lagano! Ovo je bicikl na kojem se nećete nimalo umoriti Slika nije dostupna Čuda ne prestaju NOVA "BOMBA" MATE RIMCA Nakon kralja cestovnih automobila ima još jokera

Uređaj je jednostavan za montažu na standardnu, 26-inčnu veličinu kotača bicikla, pretvarajući vaš, do sada, 'običan' bicikl u moćniju hibridno-električnu inačicu koja može dostići maksimalnu brzinu i do 50 km/h zahvaljujući 48-voltažnoj punjivoj bateriji.
 
Mate Rimac predstavio svoj prvi visoko-performansni električni bicikl

Copenhagen Wheel dizajniran je kao potpuno zasebna jedinica, koja, umjesto da podešava vašu brzinu pomoću pritiska na gas tipku, jednostavno se ubrzava vašim bržim pedaliranjem, kao što biste to i inače činili prilikom normalne vožnje biciklom.

Ono što bi moglo biti zanimljivo biciklistima jest i podatak kako se uređaj zaključava kada siđete sa svog bicikla, što bi moglo značiti dodatnu sigurnost pri, ionako masovnoj, krađi bicikala. Osim toga, uređaj je povezan s Superpedestrian mobilnom aplikacijom koja bilježi udaljenost i izgorene kalorije.


Evo zašto se biciklizmu smiješi SJAJNA budućnost!

Možda je ipak najbolje da sami pogledate kako stvar zaista funkcionira:

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene