Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tehnološki giganti na sudu

Samsung više ne smije prodavati neke svoje proizvode u SAD-u!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velik udarac za Samsung - nakon presude Međunarodne trgovinske komisije ovaj tehnološki gigant više ne smije prodavati neke svoje proizvode u SAD-u.

Američka Međunarodna trgovinska komisija (ITC) presudila je u korist Applea u ključnoj tužbi protiv rivalskog Samsunga zbog kršenja dva patenta, javlja BBC.

Pročitajte i ovo Julian Assange mogao bi biti izručen SAD-u ročište o odluci 20. svibnja SAD dao jamstva britanskom sudu za Assangeovo izručenje, obitelj u nevjerici: " To su besramna zavaravanja" Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna"

ITC je time podržao odluku iz 2011. godine prema kojoj je Samsung prekršio Appleove patente u proizvodnji mobilnih telefona, uređaja za reprodukciju sadržaja i tabletnih računala. ITC je odlučio da će Samsungovim uređajima koje obuhvaća presuda biti zabranjena prodaja u SAD-u, međutim, na tu odluku američki predsjednik Barack Obama može staviti veto.

>> ISPOVIJEST djevojke koja je IZRAĐIVALA vaš skupi iPhone

Upravo je to učinio prije tjedan dana, kada je poništio odluku iste komisije o zabrani prodaje Appleovih uređaja zbog kršenja Samsungova patenta. Obama ima 60 dana da donese odluku, no analitičari tvrde da je mala vjerojatnost da će doći do veta.

Iz Samsunga su izrazili razočaranje, a iz Applea zadovoljstvo presudom. 'Današnjom odlukom ITC se pridružio sudovima diljem svijeta, u Japanu, Koreji, Njemačkoj, Nizozemskoj i Kaliforniji, zauzimajući se za inovaciju i odbacujući Samsungovo očito kopiranje Appleovih proizvoda', poručili su iz Applea. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene