Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na ulicama Žepča jučer su prosvjedovali učenici bošnjačke nacionalnosti koji su se okupili u znak potpore učeniku koji je iz škole izbačen zbog premlaćivanja svog školskog kolege hrvatske nacionalnosti. No, skup je sličio na sve osim na mirne i dostojanstvene prosvjede učenika.


'Bošnjački učenici nosili su plakat s natpisom: 'Bit će mesa klat ćemo Hrvate' te uzvikivali 'Žepče je turska mahala', potvrdio je zaprepašteni svjedok ovog prosvjeda, prenosi portal Pincom.info.

Vezani članci Slika nije dostupna Izbori u BiH svaki put ostavljaju bez teksta! Slika nije dostupna Karamarko pitao Bošnjake: 'U čemu je problem da su vam Hrvati ravnopravni'

Građani Žepča hrvatske nacionalnosti jučer su bili šokirani ponašanjem maloljetnika. Posebno zabrinjavajuće bilo je da je ovaj prosvjed čuvala policija, a koja je dopustila isticanje plakata s porukama mržnje.

'Pitam se samo tko je dopustio da se u Žepču, nakon mirnih prosvjeda koji su pozivali na mir i sigurnost za sve učenike, održe jučerašnji prosvjedi koji potiču na mržnju i nacionalne podjele na vjerskoj i nacionalnoj netrpeljivosti', kazao je očevidac ovoga prosvjeda koji je tražio da ostane anoniman.

>> Hrvatski učenici u Žepču prosvjeduju zbog napada na kolegu

On kaže kako su ga jučerašnji prosvjedi podsjetili na prosvjede u Banjoj Luci.

Podsjetimo, već se tjedan dana u Žepču smjenjuju prosvjedi učenika hrvatske i bošnjačke nacionalnosti. Do prvih prosvjeda je došlo nakon što su četvorica Bošnjaka pretukla hrvatskog učenika koji se vraćao iz škole.

Školske kolege pretučenog dječaka nakon toga su izašli na ulice kako bi pokazali svoje nezadovoljstvo. Jedan od napadača izbačen je iz škole, što je jučer na ulice izvelo bošnjačke učenike.