Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Još uvijek je upitno hoće li Slovenija na pristupnoj konferenciji Hrvatske I Europske unije koju španjolsko predsjedništvo planira za travanj povući svoje rezerve na otvaranje poglavlja o vanjskoj, sigurnosnoj I obrambenoj politici, javila je u ponedjeljak Slovenska tiskovna agencija STA koja se poziva na izjavu koju je u Bruxellesu novinarima dao ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar.


Na pitanje hoće li Slovenija do pristupne konferencije 16. travnja povući svoje rezerve na otvaranje tog poglavlja, Žbogar je novinarima u Bruxellesu rekao da je to teško reći i da to ne ovisi samo o njegovu ministarstvu, navodi slovenska agencija. 'Mi pripremamo materijale i stajališta, a uskoro ćemo biti spremni da se rasprava o tome otvori u okviru radne skupine u Bruxellesu', rekao je Žbogar.

Vezani članci Ivan Penava Ivan Penava: ''Idem u utrku za prvog čovjeka Domovinskog pokreta'' Točenje goriva, ilustracija Slovenci uveli važnu promjenu: Pogledajte tko sve može točiti gorivo bez ikakve COVID potvrde

>> Jandroković i Žbogar spremni za nastavak suradnje

Kako navodi STA, slovenski je šef diplomacije pojasnio da je sve ovisno o tome kako će se odvijati rasprava na radnoj skupini i kakvo će biti konačno rješenje koje onda trebaju prihvatiti slovenska vlada i parlament. 'Teško u sadašnjem trenutku mogu reći možemo li sve to završiti do 15. travnja, ali bit ćemo spremni da rasprava u Bruxellesu otpočne', rekao je Žbogar. (Hina)