Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestašica vode

Zbog suše u Teksasu odlučili reciklirati urin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U jeku najveće suše kakva se ne pamti u Teksasu stanovnici gradića Big Spring odlučili su se uključiti u neobičan eksperiment - reciklirat će urin.

Iako bi i od same pomisli da pije urin većini ljudi pozlilo, u Big Springu su uvjereni kako ih urin može izvući iz kronične nestašice vode. Kako javlja Discovery News, otpadne vode koje proizvodi 27 tisuća stanovnika, a koje odlaze u jedan potok 'preradit' će postrojenje koje se još gradi.

Pročitajte i ovo Zoran Đuroković sušno razdoblje Šef Hrvatskih voda za Dnevnik Nove TV otkrio kakvo je stanje s vodoopskrbom u Hrvatskoj i gdje je sada najteže Suša ispraznila bunare u Đakovštini - 5 klimatske promjene "Voda nam je nestala": Dugotrajna suša ispraznila bunare u Slavoniji, stanovnicima pomažu vatrogasci

Sustav za reciklažu će osim urina prerađivati i druge sastojke otpada kako bi se tekućina dalje mogla koristiti, no cijeli sustav nije ni blizu onom kakvog posjeduju astronauti u svemiru, odnosno neće biti toliko izravan. Kao što je poznato, astronauti u space shuttleima imaju vrećice za osmozu koje izravno recikliraju urin u vodu za piće.

No, budući da vremenska prognoza ne ide na ruku Teksašanima i najavljeno je kako su mogućnosti za kišu u dogledno vrijeme skoro nemoguće, tko zna...

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene