Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spolno iskorištavali maloljetnike

Zbog pedofilije pretraženo sjedište Katoličke crkve u Belgiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Belgijska policija izvršila je pretres u sjedištu Katoličke crkve u toj zemlji, zbog optužbi da su njezini svećenici spolno iskorištavali maloljetnike, rekao je glasnogovornik državnog tužiteljstva u Bruxellesu.

'Državno tužiteljstvo nedavno je obaviješteno o optužbama za spolno iskorištavanje malodobnika, za koje su odgovorni neki ljudi u Crkvi', rekao je glasnogovornik Jean-Marc Meilleur. Policajci su pretražili prostorije nadbiskupije Malines-Bruxelles u Malinesu, sjeverno od Bruxellesa, 'radi prikupljanja dokaza u svezi s optužbama', dodao je Meilleur, ne navodeći druge pojedinosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Ovo je demon" Potresna ispovijest žrtve svećenika pedofila: Pakao je počeo u drugom razredu osnovne - "Tko bi izgubio morao bi se skidati..." Ilustracija Još jedna žrtva Mučna ispovijest muškarca kojeg je zlostavljao svećenik: "Svakog dana kročiš iz strave u stravu. To me ubilo"

Nadbiskupija Malines-Bruxelles je sjedište Katoličke crkve u Belgiji. Od početka godine njezin nadbiskup je Andre-Joseph Leonard, belgijski primas i predsjednik Belgijske biskupske konferencije. Nakon Irske, Njemačke, Sjedinjenih Država i Austrije, Katoličku crkvu u Belgiji pogodili su koncem travnja pedofilski skandali, s prisilnom ostavkom biskupa Brugesa koji je priznao da je u 1980-im spolno zlostavljao malodobnika iz svog okružja.

U svibnju su belgijski biskupi zatražili oprost od žrtava svećenika pedofila 'zbog agresije' ali i zbog šutnje crkvenog vrha. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene