Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koalicija ugrožena

Zbog migrantske krize Merkel prijeti gubitak parlamentarne većine: Hoće li migranti koje Njemačka odbije biti vraćeni u Hrvatsku?

Migranti stižu u Europu (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Migranti stižu u Europu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Migranti stižu u Europu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/1 >>
Politička kriza u Njemačkoj zbog migrantske krize koja se ponovno zahuktava u Europi.

Angeli Merkel prijeti gubitak parlamentarne većine jer njezina dugogodišnja partnerska stranka želi odbaciti politiku otvorenih vrata prema migrantima. Njemačka kancelarka na hitnom sastanku nije uspjela spriječiti sukob s bavarskim konzervativcima iz CSU-a koji se pripremaju za pokrajinske izbore.

Pročitajte i ovo Kombi s migrantima Odbio se zaustaviti Optužen Moldavac koji je divljao po Zagrebu u kombiju punom migranata Ranko Ostojić nije baš zadovoljan Znakovita poruka utjecajnog SDP-ovca: "Vidiš li prijatelju ona tri čobana?"

„Ne želim skrivati da smo u vrlo ozbiljnoj situaciji. Priča se čak i o povijesnoj situaciji. Moji kolege iz CSU-a zajedno su pružili sto posto potpore Horstu Zehoferu“, kazao je Alexander Dobrindt, zastupnik u parlamentu (CSU)

Čelnik CSU-a Seehofer, koji je u vladi staroj tek tri mjeseca na dužnosti ministra unutarnjih poslova, donio je veliki plan za migracije. Prema njemu će vlasti moći zabraniti ulazak u Njemačku migrantima koji nemaju dokumente ili su se već registrirali u nekoj drugoj članici Europske unije.

Prijeti i da će provesti plan i bez pristanka Angele Merkel, što bi moglo dovesti do propasti koalicije.

„Mislim da je ilegalna migracija jedan od najvećih izazova za Europsku uniju i zato ne vjerujem da trebamo djelovati jednostrano, bez koordinacije s ostalima i na njihovu štetu“, rekla je Merkel.

Neki migranti koje odbije Njemačka mogli bi biti vraćeni u Hrvatsku. Oporba tvrdi da vlada nije spremna za moguću krizu.

„Hrvatska već u ovom trenutku jest mini hot spot. Oni kojima je dosad cilj bila Italija, Lampedus i varijanta da preko Italije kasnije uđu u Europsku uniju, ja ne vidim nikakav problem da netko uđe kroz Otrant u Jadransko more i da nam se može dogoditi da budemo izloženi takvoj situaciji“, kaže Ranko Ostojić, predsjednik saborskog odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost (SDP)

Nova talijanska vlada više neće primati migrante koji stižu preko mora, zbog čega brod Aquarius s oko 600 migranata iz Afrike plovi prema Španjolskoj.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene