Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvještaj iz Portugala

Završen susret katoličke mladeži: "Energija je bila nevjerojatna. Papa je bio spontan i opušteniji nego inače"

Papa Franjo se oprostio s tisućama mladih s kojima je u Lisabonu proveo četiri dana susreta katoličke mladeži.

Više od milijun vjernika u Lisabonu je na slavilo je misu s papom Franjom koji im je na susretu katoličke mladeži poručio da se ne boje i da slijede svoje snove. Posebno se sjetio naroda u Ukrajini i svih onih koji žive u paklu ratova.

"Dragi prijatelji, dopustite meni, jednom starcu, da s vama mladima podijelim san koji u sebi nosim – to je san o miru, san o mladima koji mole za mir, koji žive u miru i grade mirnu budućnost", rekao je papa.

Događaj je pratila i reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica.

"Procjenjuje se da će ovaj događaj Portugalu donijeti oko 360 milijuna eura. Ako se uzme u obzir da su troškovi iznosili oko 160 milijuna eura i da je u njima sudjelovala Crkva, računica je poprilično jasna, s tim da ostaje infrastruktura u koju se zbog događaja uložilo. Problem je što je došlo puno više ljudi nego se očekivalo. To je promašilo apsolutno sve procjene", rekla je tijekom javljanja uživo iz Lisabona.

"Energija je bila nevjerojatna. Toliko pjesme i šarenila – to se zaista treba doživjeti. Papa je bio spontan i opušteniji nego inače. Puno je vremena provodio među mladima. Čak je zastao kod jednog dečka kad je vidio da pije mate, tradicionalni argentinski čaj jer je i papa Argentinac", dodala je

Na kraju javljanja je napomenula da ondje još uvijek traje borba s požarima.

"Ovdje je užasno puno dima. Veliki požar sjeverno od Fatime još uvijek nije stavljen pod kontrolu", istaknula je Vištica.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene