Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evakuirana sela

FOTO Španjolska i Portugal u plamenu: Vatrena stihija progutala tisuće hektara šume

Požar u Španjolskoj - 1
Požar u Španjolskoj - 1 Foto: Afp
Požari koji gore u Španjolskoj i Portugalu spalili su tisuće hektara šume tijekom vikenda.

Požari tijekom vikenda u Španjolskoj i Portugalu spalili su tisuće hektara šume. 

Najgore je bilo na zapadu Portugala gdje je uništeno 6,2 tisuće hektara te je do nedjelju ujutro ozlijeđeno šestero ljudi, objavile su portugalske vlasti.

Pročitajte i ovo Kupalište Drava u Varaždinu - 1 Sve je pod vodom FOTO Drava poplavila popularno kupalište: Pogledajte nevjerojatne fotografije

Evakuirano je nekoliko sela, a u drugima je uveden policijski sat, piše agencija dpa. Protiv vatre se bori 1100 vatrogasaca te 11 helikoptera i kanadera.

Požar gori od petka u okruzima Castelo Branco i Proença-a-Nova. Glasnogovornik civilne zaštite Jody Rato rekao je novinarima da će stavljanje vatre pod kontrolu vjerojatno trajati nekoliko dana. Uz te, požari gore i na nekoliko drugih lokacija u Portugalu.

Pročitajte i ovo Spašavanje srndaća Viralna objava VIDEO/FOTO Vatrogasci spasili srndaća s poplavljenog područja: "Veliki pljesak za dečke"

U Španjolskoj su dužnosnici u subotu navečer objavili da su većinom uspjeli zauzdati požar u blizini Portboua, na sjeveroistoku Katalonije, nedaleko od granice s Francuskom. Tamo je izgorjelo 573 hektara.

Još jedan šumski požar gori u Huelvi u Andaluziji, no on je stabiliziran u nedjelju, objavile su regionalne vlasti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene