Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Saznajte apsolutno sve

Zavirite u najveću arhivu snimki i izvještaja o napadima 11. rujna 2001. godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Približava se desetogodišnjica terorističkog napada na WTC i Pentagon kada je poginulo više od 3.000 ljudi.

Na jednoj se internetskoj stranici pojavilo čak 3.000 video snimki izvještaja svih vodećih medija u svijetu, složenih u interaktivnu kartu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 14 godina od napada DAN KOJI JE PROMIJENIO SVIJET 'Pojavila se svakodnevnica koja 2001. nije postojala' Slika nije dostupna 12. obljetnica Napadi 11. rujna 2001.: Ovako je tekao dan koji je promijenio svijet

Archive.org napravio je arhivu videa o terorističkim napadima 11. rujna 2001. godine, a stranicu je nazvao 'Understanding 9/11'. Stranice su posvećene razumijevanju onog što se dogodilo i kako su to mediji prenijeli.

Impresivna zbirka je iz osam zemalja svijeta, a najviše ih je vsakako iz SAD-a. Među njima se nalaze najuglednije TV kuće na svijetu. Kako su tijek događaja pratili BBC, CNN te ruski, japanski, kineski, meksički pa čak i irački mediji, pogledajte na ovim stranicama.

Podsjetimo, u terorističkim napadima 9. rujna 2001. godine osim WTC-a, napadnut je i oštećen Pentagon. Gotovo 3.000 ljudi je ubijeno. Svih 19 otimača zrakoplova su poginuli. U napadu na WTC poginule su 2.753 osobe, a u napadu na Pentagon 184. Za napad je odgovorna al-Qaida, a tek ove godine, Amerikanci su uspjeli pronaći i ubiti Osamu bin Ladena, čovjeka koji je gotovo 10 godina bio najtraženiji bjegunac na svijetu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene