Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dao i donaciju

Susret za povijest: Lider lokalnog KKK-a učlanio se u udrugu Afroamerikanaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pod jakim mjerama sigurnosti održan je susret predstavnika KKK-a i udruge Afroamerikanaca.

Prošli vikend u Wyomingu održan je sastanak predstavnika Ku Klux Klana za koji se vjeruje da je prvi takve vrste ikada. Predstavnik lokalnog NAACP-a (National Association for Advancement of Colored People), Jimmy Simmons, i predstavnik lokalnog KKK-a, John Abbar, susreli su se pod jakom sigurnosnim snagama u jednom hotelu u gradu Casperu.

Pročitajte i ovo Ilustracija: Thinkstock Za 175.000 radnika Zbog tečaja o rasizmu: Najpoznatiji američki lanac kafića na jedno popodne zatvara 8 tisuća lokala Slika nije dostupna Poražavajuća statistika 'LAKI NA OKIDAČU' 2015. policajci su ubili 1152 osobe, svaka treća žrtva bio je afroamerikanac

>> Bivši vođa KKK-a u kampanji za Kongres!

Ovaj sastanak je zatražio Simmons nakon što je došao do saznanja da se na njihovom području dijeli klanovska literatura te da je zabilježeno nekoliko slučajeva u kojima su pretučeni muškarci Afroamerikanci koji su bili viđeni vani sa ženama bijelkinjama.

Abarr je se čak i ispunio pristupnicu NAACP-u kako bi 'redovito dobivao newslettere i dobio uvid u stavove ove organizacije'. Pristupnicu je platio 30 dolara, te je dao još 20 dolara donacije udruzi, piše USA Today.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene