Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za 175.000 radnika

Zbog tečaja o rasizmu: Najpoznatiji američki lanac kafića na jedno popodne zatvara 8 tisuća lokala

Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock
Američki lanac Starbucks odlučio je zatvoriti sve svoje kafiće u Sjedinjenim Državama 29. svibnja poslijepodne radi tečaja za radnike protiv rasizma nakon što je uhićenje dvojice Afroamerikanaca u jednom njihovu lokalu izazvalo val ogorčenja.

Korporacija time želi sačuvati svoj ugled, na koji je veliku sjenu bacio taj incident koji se dogodio u Philadelphiji u četvrtak.

Pročitajte i ovo Lana i Zayn poginuli su, majka i stariji brat bore se za život tragedija u Americi VIDEO Pijana vozačica zabila se u ljude koji su slavili dječji rođendan: Poginuli su Lana (8) i njezin brat, puno je ozlijeđenih Vladimir Zelenski 95 milijardi dolara pomoći Zelenski zahvalio Amerikancima na velikom paketu pomoći, Rusi im poručili: "To će uništiti Ukrajinu"

Događaj je snimila jedna klijentica, a snimka se tijekom vikenda proširila Twitterom.

Na snimci se vidi uhićenje dvojice Afroamerikanaca, iako su bili mirni i nisu učinili nikakav prekršaj.

Videosnimka je izazvala velike kritike i kreiranje hashtaga #boycottstarbucks.

Policija je bila pozvana na mjesto događaja jer dvojica muškaraca nisu ništa naručila. Jednostavno su čekali prijatelja, rekao je njihov odvjetnik.

"Starbucks će zatvoriti više od 8000 kafića u Sjedinjenim Državama 29. svibnja poslijepodne i organizirati tečaj (...) kako bi se spriječila diskriminacija u našim lokalima", objavila je kompanija u utorak.

Tečaj će biti organiziran za 175.000 radnika širom zemlje, uključujući administrativne i komercijalne službe. Ubuduće će biti dio uobičajene obuke novih radnika.

Cilj je razbijanje rasističkih predrasuda, promicanje inkluzivnosti, sprječavanje diskriminacije i osiguranje da se svi ljudi u Starbucksovim kafićima osjećaju sigurno i dobrodošlo, ističe kompanija. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene