Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vodio je Ku Klux Klan i osnovao svoju vlastitu bjelačku supremacističku grupu, a svojoj kontroverznoj karijernoj listi Tom Metzger sada želi dodati i status zastupnika u američkom Kongresu.


Metzger je u Indiani pokrenuo kampanju za mjesto kongresnika i tvrdi kako se kandidira za to mjesto jer želi promjene. 'Moramo imati radikalne, neovisne ljude, koji dolaze na moćne položaje, to moramo imati', ističe Metzger, a prenosi News Channel 15. Metzger je u lokalnom listu Warsaw-Times Union, objavio oglas za svoju kampanju i pozvao ljude, koji su frustrirani 'Republikratima', da im 'pošalju pravu poruku'.

Svaki dan bi se potukao u Kongresu

Vezani članci Marjorie Taylor Greene Pucnjavu u školi proglasila lažnom uzbunom, a za požare okrivila svemirski laser: Zastupnički dom uklonio republikanku iz nekoliko odbora Kapitol, Washington Incident na Kapitolu: Republikanski predstavnik htio ući s napunjenim pištoljem u Zastupnički dom

'Oglas je objavljen prije tjedan dana, a možda ću u kampanju povući i nekoliko 'hillbilly' skupina, kako bi se stvari zahuktale', tvrdi Metzger. On za sebe tvrdi kako je pro-unionist i kandidat radničke klase te kako je spreman 'prodrmati' Washington. 'Otišao bih u Washington, ušao u Kongres i svaki dan se šakama potukao sa zastupnicima. Mislim da nitko ne bi govorio kontroverznije od mene, poput toga da odustanemo od pukih ratova vani i ponovno izgradimo infrastrukturu u zemlji. zadržimo novac u Indiani i recimo saveznoj vladi neka ide dođavola!', kaže Metzger.

Ovaj 71-godišnji bivši Grand Dragon KKK-a i osnivač supremacističke skupine White Aryan Resistance, nije stranac u političkim vodama. Još 1980. dobio je nominaciju Demokratske stranke za američki Dom zastupnika u San Diegu, a dvije godine kasnije, uspio je zabilježiti i mali uspjeh u utrci za Senat unutar Demokratske stranke, dobivši tri posto potpore glasača. 'Nikad ne znate, može se nehotice dogoditi i da pobijedim. Poprilično sam poznat, a pobrinuti ću se da sam još poznatiji, prije nego li utrka završi... Ja poznajem politiku', zaključio je Metzger.