Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako je jedan stanovnik poručio da se ne želi buditi sa strahom da će mu netko u dvorištu zapaliti križ, iz Klana poručuju da razloga za brigu uglavnom nema.


Stanovnici južne Karoline nisu bili presretni kada su u susjedstvu pronašli vrećice s bombonima koje su pred njihovim domovima ostavili članovi Ku Klux Klana, piše newser.com.

Vezani članci Poruka u zgradi Netko im je razbio ulazna vrata, imali su što čitati kad ih je na oglasnoj ploči dočekala poruka Molba ''Mole se stanari da smanje ljubavnu buku'': U još jednoj zgradi osvanula molba, reakcije stanara su urnebesne

Uz bombene, u vrećicama je bio papir sa sljedećom porukom: 'Spasite našu zemlju, pridružite se Klanu'. Naveden je i telefonski koji vodi do automatske poruke o naporima koje grupa ulaže protiv ilegalne imigracije.

Ku Klux Klan u akciji: Obučavaju članove kako koristiti oružje i regrutiraju djecu!

Jedan od čelnika klana, Robert Jones objasnio je da su noćne dostave bile dio nacionalnog vrbovanja koje se održava tri puta godišnje. Na telefonski broj dnevno su dobili po 20 tisuća poziva.

Iako je jedan od stanovnika koji je dobio slatkiše rekao da se ne bi trebao buditi u strahu da će mu netko u dvorištu zapaliti križ, Jones kaže da se nitko ne treba brinuti osim ako ne radi nešto što KKK smatra moralno pogrešnim.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook