Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ispovijest potpukovnika

Užasna svjedočanstva, vagnerovci muče i ruske vojnike: "Silovali su ga, nije to mogao podnijeti pa se ubio"

Grupa Wagner
Grupa Wagner Foto: Dnevnik Nove TV
Ruski potpukovnik tvrdi da Wagnerovi plaćenici siluju, otimaju i muče čak i vojnike Vladimira Putina. Teške optužbe navodno su izrečene uz odobrenje ruskog predsjednika.

Potpukovnik Roman Venevitin iznio je teške optužbe na račun plaćeničke paravojske Wagner. Nakon što je zarobljen u blizini ukrajinskog grada Bahmuta, tvrdi da su ga mučili Wagnerovi plaćenici, unatoč tome što je bio na istoj strani u ratu.

"'Bilo je otmica naših vojnika, onda su ih fizički zlostavljali i ponižavali. Jedan podoficir našeg bataljona je otet i mučen. Držali su ga golog na hladnom podu u podrumu", ispričao je vojnik.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Ruski predsjednik Putin potvrdio da je Ukrajina pokrenula protuofenzivu, ali i dodao: "Svi pokušaji protuofenzive zasad su propali"

Tvrdi i da su im Wagnerovci krali i oružje, ponekad da bi ga koristili u borbi, a ponekad isključivo kao trofej. Vojnici nisu prezali ni pred čim. Koristili su najgore metode mučenja.

"Vojniku su pošpricali kiselinu u oči, pa je privremeno izgubio vid. Polili su ga benzinom i pokušali ga spaliti", prepričao je. "Jednog od vojnika pretukli su i silovali Wagnerovi plaćenici. Nije mogao preživjeti poniženje i ubio se."

Pročitajte i ovo Jevgenij Prigožin Spominjao i nuklearne bombe Prigožin poludio, spreman je otići i do Moskve: "Dajem vam dva tjedna ili mi krećemo!"

U videu koji su u javnost pustili ljudi blisku Putinu, također je optužio šefa Wagnera Jevgenija Prigožina za diskreditaciju ruske vojske - zločin zbog kojeg bi mogao biti zatvoren.

Venevitin je rekao da su oteti ruski vojnici vraćeni Putinovoj vojsci u zamjenu za streljivo. Wagner kontinuirano tvrdi da ministar obrane Sergej Šojgu nije uspio osigurati dovoljno municije vojsci niti njima da bi mogli nastaviti borbe

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene