Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spominjao i nuklearne bombe

Prigožin poludio, spreman je otići i do Moskve: "Dajem vam dva tjedna ili mi krećemo!"

Jevgenij Prigožin
Jevgenij Prigožin Foto: Screenshot
Vođa plaćeničke grupe Wagner poslao je upozorenje ruskom ministarstvu obrane.

Zloglasni šef plaćeničke grupe Wagner, Jevgenij Prigožin, spekulira o mogućem "taktičkom nuklearnom napadu" na Belgorod gdje se trenutno sukobljavaju ruske snage s proukrajinskim ruskim pobunjenicima.

Posljednjih nekoliko tjedana rastu tenzije između Vagnerovaca i ruskog ministarstva obrane, a ovog je tjedna Prigožin tvrdio da je "zarobio" njihovog pukovnika - jer je navodno zapovijedio miniranje puteva za povlačenje Vagnerovaca u Bahmutu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vidno pretučen VIDEO Plaćenici grupe Wagner zarobili ruskog potpukovnika: Jednom riječju opisao svoje zločine

"Bojim se da bi mogli gajiti neke loše misli o bacanju male nuklearne bombe na vlastiti teritorij. Može li to biti razlog zašto ustupamo teritorij u regiji Belgorod jer se previše bojimo pogoditi njihov teritorij, ali ne i naš vlastiti", rekao je Prigožin u intervjuu za Telegram kanal Donbass Today.

Prigožin je već nekoliko puta napao ruske vlasti zbog manjka streljiva i opreme, a sada je postavio i ultimatum ako ne dobiju nikakve zalihe, piše Newsweek.

Pročitajte i ovo Ilustracija rat u Ukrajini Ukrajina tvrdi da se nastavlja borba za Bahmut, Prigožin im odgovorio: "Čekajte na iduće korake"

"Ministarstvu dajemo dva tjedna da oslobodi naše teritorije u Belgorodu. Ali ako ne uspiju ili ne budemo sigurni da će to napraviti, tražit ću da nam se dopusti da odemo tamo jer će u suprotnom zadržati laganje ruskog naroda", rekao je i nastavio.

"Ako se to ne dogodi i ako se situacija nastavi pogoršavati, onda ćemo ići u Belgorod. A to je nedaleko od Belgorodske oblasti do Rubljovke, do Frunzenskaya nasipa. Što ako odemo tamo tražiti više streljiva?" kazao je šef Wagnera misleći pritom na Moskvu.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene