Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo obraćanje

Vučić najavio mjere i poručio: "Očekujemo odgovornost i milijune metaka koje će biti predani"

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić Foto: Screenshot/Tanjug
Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić gostovao je u Dnevniku državne televizije RTS povodom stravičnih masovnih ubojstava koja su potresla tu zemlju. Najavio je zapošljavanje novih policajaca kao i predaju ilegalnog oružja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras gostujući u Dnevniku na RTS-u da je tuga koja je zadesila zemlju ogromna i kako se stvari trebaju pokušati riješiti na nove načine. Pritom je prvenstveno mislio na veliki broj ilegalnog oružja.

Pročitajte i ovo Veliki prosvjed u Srbiji protiv nasilja - 1 Hitne mjere Nakon dva masovna ubojstva Srbija se sprema za veliki prosvjed protiv nasilja: Traži se smjena ministara, dali su im i rok

"Mjere su takve da mi od sutra oduzimamo ilegalno oružje, imate mjesec dana rok da dostavite ilegalno oružje i municiju, bez posljedica. U dva šatorska krila između Krnjače i Ovče, bilo je više automatskih pušaka, 650 metaka municije, molim ljude da samo odu u policijsku stanicu i ostave to. To je prva mjera, očekujemo odgovornost i milijune metaka koje će biti predani. Poslije toga povećavamo kazne za držanje ilegalnog oružja", prenijela je Nova.rs.

Osim toga istaknuo je važnost smanjenja legalnog oružja do 90 posto te povećanje broja policijskih službenika.

Pročitajte i ovo Srpska policija - 2 Određen mu pritvor Maloljetnik u Nišu na dan pucnjave u beogradskoj školi prijetio drugim učenicima na Instagramu, zabrinjava i ono što su mu pronašli u stanu

"2500 novih mladih policajaca angažiramo, to je 1200 više od broja onih koji idu u penziju. Nije problem ni da kupimo KD vrata za sve škole u Srbiji, ali saslušat ćemo mišljenje radne grupe do kraja tjedna", rekao je.

Ukratko, predsjednik je rekao da će prihvatiti sve mjere koje nisu međusobno isključujuće. U školama će biiti više pedagoga, ali i policajaca što će smanjiti broj vršnjačkog nasilja, smatra.

On je rekao da neće govoriti o politici, ali da će se sutra vidjeti i dodatne političke mjere koje će biti poduzete.

"Dan nakon što se nešto dogodi pozivate na proteste, to je toliko pogrešno, to vam govorim ne kao lider neke političke stranke još malo vremena, to se ne radi nigdje u svijetu. Razmislite što ćemo u budućnosti imati kada nam se bilo kakva tragedija bude dogodila", rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene