Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hitne mjere

Nakon dva masovna ubojstva Srbija se sprema za veliki prosvjed protiv nasilja: Traži se smjena ministara, dali su im i rok

Aktualno Galerija Veliki prosvjed u Srbiji protiv nasilja - 1 Veliki prosvjed u Srbiji protiv nasilja - 1 Foto: DNEVNIK.hr Veliki prosvjed u Srbiji protiv nasilja - 3 Veliki prosvjed u Srbiji protiv nasilja - 3 Foto: DNEVNIK.hr Veliki prosvjed u Srbiji protiv nasilja - 4 Veliki prosvjed u Srbiji protiv nasilja - 4 Foto: DNEVNIK.hr Veliki prosvjed u Srbiji protiv nasilja - 5 Veliki prosvjed u Srbiji protiv nasilja - 5 Foto: DNEVNIK.hr +0 Veliki prosvjed u Srbiji protiv nasilja - 6 Galerija 1/5 >>
Nakon dva masovna ubojstva u dva dana, Srbija se priprema za veliki prosvjed protiv nasilja koji bi trebao započeti u ponedjeljak u 18 sati.

U ponedjeljak od 18 sati pred zgradom Skupštine u Beogradu održat će se prosvjed protiv nasilja u organizaciji oporbenih pokreta Ne davimo Beograd - Zeleno lijevi front.

Traži se hitno poduzimanje mjera kako bi se slična krvoprolića spriječila, te ostavke ministara policije Bratislava Gašića, Aleksandra Vulina, šefa obavještajne agencije BIA-e, i ministra prosvjete Branka Ružića.

Pročitajte i ovo Gabrijela Kišiček Nakon ubojstava Opasne izjave predsjednika Srbije: "To može dovoditi do odmazdi, osvetničkih poteza. Sve to ide u prilog tome da zemlja ide prema kaosu"

Optužuje ih se da su direktno odgovorni za urušeni sistem i neadekvatno reagiranje nadležnih. Traži se i hitno zasjedanje Narodne skupštine na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade i sigurnosna situacija u zemlji.

Pročitajte i ovo Poruke pred školom u Beogradu - 9 Tragedija u Srbiji Psihijatar istaknuo tri detalja o odnosu učenika ubojice i ostale djece: "Je li se netko zapitao u školi zašto ga ne prihvaćaju?"

Među zahtjevima je i zaustavljanje promocije nasilja u javnom prostoru. Rok za ispunjavanje zahtjeva je idući petak.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene