Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Muškarac iz kineskog grada Guangzhoua, u medijima predstavljen samo kao Ma, požalio se liječniku na svrbež po povratku iz Afrike, gdje je proveo šest mjeseci. Ono što je dermatolog otkrio, šokiralo je obojicu.


Kinez Ma proveo je šest mjeseci u Africi, a po povratku u Kinu otkrio je da na trbuhu i bedru ima bolne gnojne prišteve. Nakon dva tjedna od povratka kući, stanje mu se samo pogoršalo pa je napokon odlučio otići dermatologu.

Vezani članci Koronavirus, Afrika UN-ova procjena: Od koronavirusa će preminuti najmanje 300.000 Afrikanaca, 29 milijuna završit će u ekstremnom siromaštvu" Koronavirus, Južnoafrička Republika Dramatično i u Africi: Prije mjesec dana samo je jedna zemlja bila zahvaćena zarazom, danas ih je 40-ak

Pregledom kod dermatologa ustanovljeno je da mu se pod kožom trbuha i bedra nalazi 20 crva. Krvna slika potvrdila je da je riječ o infekciji.

Ovo je najgora stvar koju naše tijelo može proizvesti - A ima i zube!

Ma je podvrgnut manjem operativnom zahvatu te mu je svih 20 crva odstranjeno iz tijela. Crvi su zapravo ličinke afričke tumbu muhe. Njezina larva se hrani živim ljudskim tkivom. Ta vrsta muhe je česta u središnjoj i istočnoj Africi.

Tumbu muha polaže jaja na tlo, a larva čeka da dođe u kontakt s velikim sisavcima, uključujući i čovjeka. Tad se zavlači pod kožu i tamo uzrokuje stvaranje tumora, prenosi Daily Mail.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook