Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hvalevrijedan projekt

VIDEO: Škola kakvu još niste vidjeli!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za djecu koja odrastaju u slumovima nigerijskog grada Makoka uskoro će biti sagrađena vrlo neobična škola.

Tri kata visoka plutajuća škola služit će za edukaciju stotinjak djece iz zajednice na rubnim krajevima grada Makoka. Ti dijelovi grada često su pod vodom zbog čega stanovnici svoje kuće grade na podestima, a glavno prijevozno sredstvo su im čamci.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Kako se planira ostvariti smanjenje emisije ugljika u atmosferu? Detalje otkriva meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika

>> Apsolutna kontrola: Mikročipovi u školskim uniformama...

Takvim će prilikama biti prilagođena i nova škola koja se gradi prema dizajnu arhitekta Kunlea Adeyamija koji je odrastao upravo na ovom mjestu te zna s kakvim se izazovima stanovnici svakodnevno susreću. Škola se gradi na temelju od 256 plastičnih bubnjeva, na prvoj razini bit će otvoreni prostor za tjelovježbu a na drugoj i trećoj razini nalazit će se učionice. Cijela škola energiju će crpiti iz solarnih panela na krovu.

Ovaj projekt doista zaslužuje svaku pohvalu uzmemo li obzir da je u Nigeriji više od 7 milijuna djece lišeno mogućnosti odlaska u školu, što zbog udaljenosti, što zbog siromaštva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene