Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prate svaki korak

Apsolutna kontrola: Mikročipovi u školskim uniformama...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učenici u osnovnim školama na sjeveroistoku Brazila nose uniforme u koje je ušiven mikročip kako bi ih se u svakom trenutku moglo locirati.

Na taj način škole roditeljima mogu predočiti jesu li učenici taj dan bili na nastavi ili markiraju. 20.000 studenata u 25 od 213 javnih škola moraju nositi čipirane majice, priopćili su dužnosnici iz ureda za obrazovanje, javlja APTN. Početak je to novog projekta brazilske vlade.

Pročitajte i ovo Ilustracija Plastične operacije Profesori u susjedstvu bijesni: Učenice ne mogu vježbati zbog implantata u stražnjici, a evo što rade dječaci Srednja škola u Samoboru Prekinuta nastava Drama u školi u Samoboru: "Djeca su masovno počela kašljati, digli smo na noge sve službe"

Kada učenici ulaze u škole, prolaze pokraj senzora koji bilježi njihov dolazak. U tom trenutku roditelji dobivaju sms poruku kojom ih se obavještava da je njihovo dijete na nastavi. Isto tako, senzor bilježi i svaki njihov izlazak iz škole.

>> Američki srednjoškolci jedva razumiju knjige za 5. razred osnovne

Prema Ronaldiju Costi, tehničaru koji nadzire ovaj sustav, mikročipovi su otporni na vodu. Kako kaže, ne može ih se oštetiti lako. 'Možete ga i glačati i neće se oštetiti', kaže Costa.

Nakon što učenik izostane s nastave tri puta, roditelji moraju objasniti razlog, a ako to ne učine, škola o izostanku obavještava vlasti.

Sidilane Lopes, je majka 11-godišnjeg Davida, koji je često neopravdano izostajao s nastave. Ona kaže da će njoj ovakve obavijesti pomoći. 'Ponekad bi pobjegao s nastave i otišao se igrati kod prijatelja, a ponekad bi jednostavno bio na ulici', rekla je Lopes.

Ova je investicija brazilsku vladu koštala 670.000 američkih dolara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene