Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lov na kitove

VIDEO: Ozlijeđeni u sukobu aktivista i japanskih kitolovaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski kitolovac vodenim topovima zalio je aktiviste koji su brod gađali bocama vrućeg maslaca i boje, tijekom sukoba koji se dogodio u ponedjeljak, prenosi agencija AP.

Aktivisti su također optužili posadu broda da ih je gađala komadima metala i lopticama za golf, lakše ozlijedivši dva njihova člana. Japanske vlasti to poriču i tvrde kako su upotrebljeni samo vodeni topovi.

Pročitajte i ovo prosvjednica klimatska kriza Klimatske aktiviste na Krku privela policija: "Želimo poslati jasnu poruku" Ilustracija pokret Posljednja generacija FOTO/VIDEO Vozači nasrnuli na aktiviste na autocesti, kamere zabilježile okršaj: "Gaze nas, odvlače s prometnice, udaraju i prisilno zadržavaju"

Vlasti dodaju kako je kitolovac bio u znanstvenoj misiji, a ove godine namjerava prikupiti oko 1000 kitova radi proučavanja. Prema pravima iz Međunarodne komisije za kitove, sisavce se može ubiti samo radi istraživanja, ali ne i u komercijalne svrhe. Aktivisti pak tvrde da su japanske istraživačke ekspedicije samo kamuflaža za lov, koji je zabranjen još 1986.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene