Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Travolta doveo tim liječnika

VIDEO: Haitiju će trebati 10 godina za oporavak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo dva tjedna nakon potresa koji je uništio veći dio Haitija volonteri još uvijek imaju problema s dostavom pomoći mnogim stanovnicima.

Drugi problem, s kojim se suočavaju preživjeli i radnici je kako da uklone mrtve koji se nalaze pod ruševinama. 'Mrtva tijela ovdje viđamo svaki dan. Svaki put kad volonteri izvuku mrtvog čovjeka ispod ruševina, ostave ga na ulici. Mi ta tijela pomičemo na druga mjesta i spaljujemo, jer ako to ne učinimo, psi ih rastrgaju i pojedu, a smrad je nesnošljiv. Ovo je veoma složena situacija', rekao je Jean Louis Elie Joseph, stanovnik glavnog grada, prenosi Reuters. U glavnom gradu, Port-au-Princeu napravljeni su privremeni kampovi u kojima su smješteni oni ostali bez doma.

Pročitajte i ovo Fotografija napadača Šestero mrtvih FOTO Ovo je napadač iz Sydneyja: Uletio u šoping-centar s nožem u rukama i onda je nastao kaos, policija mu presudila Potres u Turskoj Potresu magnitude 5,2 VIDEO Strašni prizori potresa u Turskoj: Najmanje 23 osobe ozlijeđene, ljudi skakali s velikih visina, padali...

>> Splitski srednjoškolci prikupljaju pomoć za Haiti

U gradu Pettion-ville, pod ruševinama tržnice nalazi se nepoznat broj osoba. Deseci su automobila napušteni na parkiralištima, a pretpostavlja se da su njihovi vlasnici mrtvi. Službene procjene govore o 120.000 mrtvih, a Vlada procjenjuje da će Haitiju za oporavak biti potrebno pet do deset godina.

Pomoć stiže sa svih strana, a angažirali su se i mnoge slavne osobe. Američki glumac John Travolta sletio je na Haiti prevozeći pomoć i tim liječnika te scijentoloških svećenika. 55-godišnji glumac svojim je boeingom 707 uzletio s Floride prevozeći četiri tone hrane i medicinskih potrepština za žrtve potresa. Glumca je na putu pratila njegova supruga Kelly Pretson.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene