Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mnogo je nestalih

Broj mrtvih nakon strašnog potresa na Haitiju neprestano raste, nade za život ispod ruševina su sve manje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj poginulih u razornom potresu u koji u subotu pogodio Haiti povećava se i prema najnovijim informacijama 1.297 osoba izgubilo je život, a raste i broj ozlijeđenih te sada iznosi više od 5.700 osoba, objavila je u nedjelju državna agencija za civilnu zaštitu.

Također, ima puno nestalih i još više onih koji su pod ruševinama, objavila je agencija. Napore spasilaca mogla bi dodatno otežati tropska oluja Grace koja se približava Haitiju.

Pročitajte i ovo Pronađen je Krunoslav Đurec Nepoznate okolnosti "Živ je i zdrav": Pronađen ZET-ovac za kojim se tragalo pet dana Ivanka Baketarić Kraj potrage Policija pronašla nestalu ženu

U potresu magnitude 7,2 po Richteru koji je pogodio jugozapad Haitija uništeno je 13.694 domova, a još 13.785 je oštećeno.

Mnoge zemlje, SAD, Dominikanska Republika, Meksiko i Ekvador poslali su spasioce, hranu i medicinsku opremu. No, problem je kako dopremiti pomoć stradalom stanovništvu, jer bande sprečavaju neometani dotok pomoći. Stoga je Bruno Maes, predstavnik UNICEF-a na Haitiju, pozvao na uspostavu humanitarnog koridora kako bi se dostavila potrebna pomoć.

Najsiromašnija američka zemlja još se sjeća potresa iz 2010. kada je više od 200.000 ljudi poginulo, a milijun i pol Haićana je ostalo bez krova nad glavom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene