Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lov na niske cijene

VIDEO Crni petak u SAD-u: Tučnjave, gaženje i psovanje u trgovinama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi petak nakon Dana zahvalnosti u SAD-u je poznat kao 'crni petak'. A kako izgleda kada 150 milijuna Amerikanaca krene u šoping centre pogledajte u videu.

Svake godine u petak nakon Dana zahvalnosti deseci milijuna Amerikanaca hrle u velike šoping centre jer počinje sezona velikih sniženja.

Pročitajte i ovo Kupovina za Crni petak - 4 ruše se rekordi Gužve u trgovačkim centrima još traju: Za Crni petak potrošili smo 11,2 milijuna eura više nego lani Crni petak/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Potrošačka groznica Danas je Crni petak: Pripazite na ove stvari prije šopinga na sniženjima

Taj se dan već tradicionalno zove 'crnim petkom', a svake godine svijet obilaze snimke pravih stampeda lovaca na niske cijene koji gaze sve pred sobom ne bi li našli neki bezobrazno jeftini komad odjeće, obuće i sl.

>> Kupujete putem interneta? Doznajte na što morate paziti...

Veliko otvorenje najčešće bude u ponoć, no ove su godine mnogi trgovački centri vrata otvorili i nekoliko sati ranije. Diljem SAD-a sasvim je uobičajen prizor šatora u koje su se smjestili oni najagilniji šopingholičari, čekajući otvorenje.

Kako javlja Reuters, ove bi godine na 'crni petak' u šoping trebalo krenuti oko 147 milijuna građana, što je oko pet milijuna manje nego lani, najvjerojatnije zbog slabije kupovne moći uslijed kontinuirane krize.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene