Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gaf uživo

VIDEO CNN 'identificirao' Jihadi Johna kao Vladimira Putina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
CNN je prvo napravio teški gaf, a nakon toga se i ispričao za krivo vizualno prenošenje identiteta ozloglašenog teroriste Islamske države poznatog po imenu Jihadi John. Naime, govoreći uživo o identitetu džihadističkog egzekutora, CNN je objavio sliku ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Londonski studio CNN-a je tijekom objave vijesti o otkriću identiteta džihadista, poznatog po imenu Jihadi John, greškom pustio fotografiju Vladimira Putina. I dok je voditelj Max Foster govorio kako je riječ o Mohammedu Emwaziju, mladiću iz Londona, u pozadini se pojavila fotografija Vladimira Putina, iritirana izraza lica.

Pročitajte i ovo Dan nakon terorističkog napada u Moskvi u Rusiji je dan žalosti Ubijeno 143 ljudi U Rusiji dan žalosti nakon terorističkog napada: SAD tvrdi da Ukrajina nije bila uključena Vladimir Putin Ukrajina odbacila optužbe Putin u teror umiješao Ukrajinu: "Napadači su bježali prema granici, čekao ih je prolaz"

Jihadi John, odnosno Emwazi, u središte javnosti došao je serijom smaknuća stranih talaca u Siriji, koja su dokumentirana u brutalnim video snimkama.

VIDEO Otkriven identitet okrutnog krvnika Jihadi Johna

Fosterov izvještaj trajao je više minuta, no kad je ulazio u četvrtu minutu, pojavila se fotografija Putina, a ispod nje je jasno pisalo 'Jihadi John identificiran'.

CNN je za agenciju Itar-Tass pojasnio kako je bila riječ o tehničkoj pogrešci. 'Zbog pada video servera u današnjem prijenosu prijelomne vijesti, fotografija Vladimira Putina, koja je bila pripremljena za naš idući izvještaj, greškom je prikazana. Ispričavamo se zbog pogreške", rekli su iz CNN-a, a prenosi Sputnik.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene