Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vi ste 'Osoba godine'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki magazin Time ove godine je svoju tradicionalnu nagradu za Osobu godine koja je najviše utjecala na medije, dodijelio Vama! Imenujući tako pobjednikom javnost i svoje čitatelje, a ne jednu osobu, poznati magazin želio je ukazati na činjenicu kako Internet i blogeri mijenjaju ravnotežu u medijima.

Naime, Time je svoju nagradu, koju dodijeljuje još od 1927., ove godine dodijelio javnosti; ljudima koji su se usudili uzeti dio globalnog medijskog prostora. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odrezali joj nos i uši Afganistanka proglašena fotografijom 2010. godine Slika nije dostupna Kosor uručena nagrada za osobu godinu

Nominirani za prestižnu nagradu 2006. godine za osobu koja je najviše utjecala na vijesti bili su još iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinejad, kineski vođa Hu Jintao i sjevernokorejski predsjednik Kim Jong.

Imenujući tako ove godine pobjednikom javnost, a ne jednu osobu, poznati magazin želio je ukazati na činjenicu kako Internet mijenja ravnotežu u medijima. Blogovi, videa, društvene mreže kao YouTube, Facebook, MySpace i Wikipedia omogućuju svojim konzumentima da i sami aktivno sudjeluju u izradi njihovog sadržaja. Posjetitelji su pozvani da iznose svoje mišljenje (ma kakvo ono bilo), da predlažu, da ukazuju, postavljaju slike, videa, razne linkove. 

"Stvar je u tome da manjina otima moć iz ruku većine, te ne samo da time mijenja svijet nego mijenja način na koji se svijet mijenja," kaže Lev Grossman iz Time magazina.

 "Web je postao alat koji spaja hrpu malih doprinosa milijuna ljudi diljem svijeta i čini ih bitnim," dodaje Mr. Grossman.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene