Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski predsjednik Vladimir Putin proglašen je u tjedniku The Time osobom godine za 2007. jer je, kako stoji u obrazloženju, "na silovit način vratio svoju zemlju za stol svjetskih velesila".


"On nije dobar dečko, ali učinio je izuzetne stvari", kazao je urednik Richard Stengel koji je vijest o odabiru Putina izrekao u NBC-ovoj emisiji "Today Show".

Vezani članci Branimir Vidmarović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Stručnjak za međunarodne odnose analizira povijesni susret dvojice svjetskih vođa: "Ovo što su se dogovorili najbolji je ishod sastanka, jer iz toga proizlazi sve ostalo" Policijski očevid, ilustracija Policija objavila detalje stravične prometne nesreće u Lici: Vozač je prešao u suprotnu traku

"On je novi car Rusije, i opasan je jer ne mari za građanske slobode; nije ga briga za slobodu govora ali brine se o stabilnosti. Stabilnost je Rusiji bila potrebna i zato ga Rusi obožavaju", prenosi Reuters Stengelove riječi.

Putin, bivši dužnosnik KGB-a kojeg je iz pozadine na scenu 1999. izvukao tadašnji predsjednik Boris Jeljcin, pojavit će se na naslovnici Timea kao osoba za koju urednici vjeruju da je, na ovaj ili onaj način, najviše utjecala na događanja ove godine.

AP podsjeća da su u konkurenciji za izbor osobe godine po Timeu bili bivši američki potpredsjednik Al Gore, britanska spisateljica i autorica Harry Pottera J.K. Rowling, kineski predsjednik Hu Jintao i američki zapovjednik u Iraku, general David Patraeus.