Obavijesti Video Pretražite Navigacija
povezuju ih s Hezbolahom

Velika racija u Njemačkoj: Stotine policajaca upalo u više od 50 objekata, love pomagače terorista

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
U sklopu istrage protiv Islamskog centra Hamburg, koji povezuju s Hezbolahom, njemačka policija pretražila je u četvrtak 54 objekta u sedam saveznih država.

Njemačka policija u opsežnoj raciji koja je počela ujutro u 6 sati upala je na 54 lokacije u sedam saveznih država u lovu na islamiste povezane s Hezbolahom

Kako je navelo Ministarstvo vanjskih poslova, lokacije koje se pretražuju povezane su s Islamskim središtem u Hamburgu koji sumnjiče za djelovanje protiv ustavnog poretka i za podupiranje terorističke organizacije Hezbolah.

Osim u Hamburgu i Berlinu, islamističke prostorije pretražuju se u Donjoj Saskoj i Bavarskoj, Hessenu, Sjevernoj Rajni-Vestfaliji i Baden-Württembergu.

Pročitajte i ovo Napad Hamasa na Izrael snimljeni i tuneli UZNEMIRUJUĆE Kamera hamasovca otkrila detalje masakra: Snimao selfi kraj vojnika kojeg je ubio, a onda je i on pao mrtav - "Ja sam otac, imam 24 godine"

Tijekom racija, koje su provedene kako bi se prikupili dokazi o sumnji da hamburški centar i pridružene skupine podupiru aktivnosti Hezbolaha, nije bilo uhićenja, piše DW.

Njemačka je 2020. proglasila Hezbolah terorističkom organizacijom i zabranila njegovo djelovanje na njemačkom tlu. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene