Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozbiljno shvatili zadatak

Četiri srednjoškolca napravila repliku vukovarskog vodotornja:  "Ima sigurno oko 700 kilograma"

Aktualno Galerija Replika vukovarskog vodotornja - 1 Replika vukovarskog vodotornja - 1 Foto: DNEVNIK.hr Replika vukovarskog vodotornja - 2 Replika vukovarskog vodotornja - 2 Foto: DNEVNIK.hr Replika vukovarskog vodotornja - 3 Replika vukovarskog vodotornja - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Replika vukovarskog vodotornja - 4 Galerija 1/4 >>
Lijepa priča stiže iz Zadra. Četiri srednjoškolca napravila su repliku vukovarskoga vodotornja. Oduševili su i profesore i ekipu Dnevnika Nove TV.

Od ideje do realizacije trebala su im dva tjedna. Luka, Domagoj, Fran i Ante, u šali kažu, školski zadatak shvatili su preozbiljno. Umjesto kartona uhvatili su se betona.

Pročitajte i ovo Odron na Odlagalištu otpada Jakuševac - 3 Građani zabrinuti FOTO/VIDEO "Užasno smrdi": Odronio se ogroman dio odlagališta Jakuševec, iz Grada objasnili što je uzrok

"Ja dolazim kući, posavjetujem se s ćaćom i ćaća kaže: 'Ma, moramo od betona', i onda smo po internetu tražili nacrte. Onda smo umanjivali za 25 puta, sve je u omjeru", ispričao je Ante Vulić, učenik trećeg razreda Tehničke škole Zadar. 

Podijelili su poslove, ali ne kriju, izazova je bilo.

Pročitajte i ovo Nalaz s podatkom o alkoholu u krvi Marija Banožića Poginula jedna osoba FOTO Ovo je nalaz nakon tragične nesreće: Banožić je u krvi imao 0,21 promil alkohola, oglasila se i bolnica

"Najteže je svakako slaganje kockica, oduzelo nam je puno vremena, sigurno pet-šest dana samo toga", poručio je Domagoj Bušljeta, učenik trećeg razreda Tehničke škole Zadar.

"Pa mi smo odmah mislili da će biti oko 300 kila, ali kako smo stavljali i kape i armirani beton, onda se povećavala kilaža i sad ima sigurno 600-700 kila", dodao je Ante.

Više pogledajte u priloženom videozapisu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene