Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon objave rezultata

Uzdrmana vlada u Grčkoj, premijer Alexis Tsipras: "Zatražit ću sazivanje nacionalnih izbora"

Alexis Tsipras (Foto: AFP)
Alexis Tsipras (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Alexis Tsipras (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Prema još nepotpunim rezultatima izbora za Europski parlament, pučani će ostati najveća grupacija, a slijedit će ih socijalisti i demokrati.

Međutim, te dvije skupine su u odnosu na prošli saziv parlamenta izgubile po 40-ak zastupnika. Uspjeh su ostvarili liberali, zeleni i krajnja desnica.

Pročitajte i ovo Stevo Pendarovski i Gordana Siljanovska-Davkova Biraju predsjednika Izborni dan u Sjevernoj Makedoniji, jedan kandidat u prednosti Alexis Tsipras (Foto: AFP) Izborni poraz Lider grčke ljevice podnio ostavku: "Došlo je vrijeme za početak novog ciklusa"

Odaziv je bio najveći u posljednjih dvadeset godina čime je prvi put prekinut trend pada izlaznosti. Rezultati su izazvali i potrese na političkim scenama nekih zemalja. Grke očekuju prijevremeni izbori.

"Odmah nakon drugog kruga lokalnih izbora, sastat ću se s grčkim predsjednikom i zatražiti sazivanje nacionalnih izbora. Tako da Grci budu oni koji će odlučiti žele li nastaviti s našim planom potpore mnogima ili se žele vratiti mračnoj prošlosti štednje i MMF-a", najavio je Alexis Tsipras, grčki premijer.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene