Prema još nepotpunim rezultatima izbora za Europski parlament, pučani će ostati najveća grupacija, a slijedit će ih socijalisti i demokrati.

Galerija


Međutim, te dvije skupine su u odnosu na prošli saziv parlamenta izgubile po 40-ak zastupnika. Uspjeh su ostvarili liberali, zeleni i krajnja desnica.

Vezani članci Predrag Štromar (Foto: Dnevnik.hr) Štromar (HNS): ''Teško je bilo ući u ovu Vladu, bit će puno lakše izići'', HDZ poručuje da je spreman na sve scenarije Slika nije dostupna 'Bila je to loša noć za Europu... Potpisao sam tekst u koji ne vjerujem'

Odaziv je bio najveći u posljednjih dvadeset godina čime je prvi put prekinut trend pada izlaznosti. Rezultati su izazvali i potrese na političkim scenama nekih zemalja. Grke očekuju prijevremeni izbori.

"Odmah nakon drugog kruga lokalnih izbora, sastat ću se s grčkim predsjednikom i zatražiti sazivanje nacionalnih izbora. Tako da Grci budu oni koji će odlučiti žele li nastaviti s našim planom potpore mnogima ili se žele vratiti mračnoj prošlosti štednje i MMF-a", najavio je Alexis Tsipras, grčki premijer.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr