Ilustracija (Foto: Gettyimages)
Ilustracija (Foto: Gettyimages) Foto: Gettyimages

Sloveniju je šokirao novi slučaj obiteljskog nasilja u kojemu je u nedjelju 36-godišnji ovisnik nožem na spavanju ubio 56-godišnju majku i ranio 60-godišnjeg oca.


Zločin se dogodio u nedjelju u ranim jutarnjim satima u naselju Zalog na području Celja.

Kako je u ponedjeljak na konferenciji za novinare kazao Milan Vogrinec, načelnik odjela kriminalističke policije u Celju, po do sada prikupljenim informacijama, 36-godišnjak, koji inače nije živio s roditeljima, prespavao je u roditeljskoj kući noć prije ubojstva.

U jutarnjim je satima nožem usmrtio majku i teško ranio oca, koji je prevezen u bolnicu i trenutačno je u stabilnom stanju. Počinitelj je nakon napada na roditelje pobjegao iz kuće, ali ga je policija otkrila u blizini i nije pružao otpor prilikom uhićenja.

Policija je objavila da je sin policiji bio poznat i prijavljivan zbog zloporabe droga i nasilja, no da ranije nije prijavljivan zbog obiteljskog nasilja. Motiv za njegov čin još nije poznat i policija nastavlja s istragom.

Ilustracija (Foto: Gettyimages) Sumanuti napad nožem u centru Frankfurta: Muškarac izbo najmanje troje ljudi, dvoje zadobilo po život opasne ozljede

U Vukovarskoj ulici zaposlenik fast fooda uboden škarama u vrat, počinitelj uhićen - 3 Užas u Splitu: Zaposlenik fast fooda uboden škarama u vrat, počinitelj uhićen

Počinitelj zločina liječio se od ovisnosti o drogama u zemlji i inozemstvu, a neki mediji navode kako se malo prije zločina bio vratio iz jedne komune.

Porast stope nasilja

Pandemija koronavirusa i dugotrajna izolacija u obiteljima uzrokovala je porast slučajeva nasilja, a slovenska je policija objavila da je kaznenih djela koji se kvalificiraju kao obiteljsko nasilje u 2020. godini bilo za deset posto više nego prethodne godine.

Između ostalog bilo je i znatno više teških slučajeva obiteljskog nasilja, kao što su ubojstva i samoubojstva u obitelji. Zabilježena su i tri trostruka ubojstva unutar obitelji i među bliskom rodbinom, što statistika iz prijašnjih godina ne pamti.